Mi van a te „igened” mögött?

„Ekkor így szólt Mária: „Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint!” S ekkor eltávozott tőle az angyal.”
‭‭Lukács‬ ‭1:38‬

„hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre.”
‭‭1Péter‬ ‭1:7‬

Mária példájában ez annyira egyszerűnek tűnik. Gábriel angyal elmondja neki, hogy életet fog adni Isten Fiának, ő pedig azonnali engedelmességgel reagál Isten tervében kapott szerepére. Mi járt Mária fejében? Nem volt semmilyen biztató jel a dolgok jó kimenetelére. Egy szűzlány, aki jegyesével az esküvőjére készül... nagy valószínűséggel tudta, milyen nehéz lesz megszülni és felnevelni Jézust. Az egyetlen biztosíték, melyet Mária kapott, Isten Szava volt, és az elég volt neki ahhoz, hogy igent mondjon.
Péter apostol, első levelének első fejezetében azt mondja, hogy a bennünket érő megpróbáltatások által mutatkozik meg az, mennyire valós a bennünk élő hit. Isten gyakran kéri bizalmunkat nehéz, kellemetlen, látszólag lehetetlen körülmények között. Mi vajon milyen gyakran reagálunk Máriához hasonlóan? Könnyen megesik, hogy miközben Isten kérdőre vonjuk az adott helyzettel kapcsolatban, Isten bennünk és általunk elvégzendő munkájának útjába állunk. Sokan kívánjuk, hogy Isten egyre tisztábbá tegyen, de vajon hajlandók vagyunk „igent” mondani Istennek és átmenni a tűzön?
Mária nem érthette, mi rejlik az Istennek adott válasz mögött, mégis bízott Istenben. Ennek eredményeként Isten elhozta Jézust a földre Mária által, felajánlva bűneink bocsánatát és az Istennel való megtört kapcsolatunk helyreállítását.
Ebben a karácsonyi időszakban gondolkodj el Mária válaszán, amelyet a Jézus születésére vonatkozó Isteni tervre adott. Milyen, számodra nagy kihívást jelentő tervet helyezett Isten a te szívedre? Akár egy megromlott kapcsolat helyreállításáról van szó, akár arról, hogy hitben kilépj Isten neked adott tervének betöltéséhez, adjon erőt az a tény, hogy a te igened mögött is nagyobb végeredmény lapul — sokkal nagyobb, mint gondolnád.


Imádság: Atyám, hiszem, hogy a Te akaratod tökéletes. Kérlek, helyezd a Te vágyaidat szívemre, hogy álmaim egyezzenek a Te álmaiddal. Köszönöm a példát, amelyet Máriában adtál nekem. Kérlek, add meg azt a bölcsességet, bátorságot és hitet, amelyre szükségem van ahhoz, hogy „igent” mondjak rám szabott tervedre.


(https://www.bible.com/hu/reading-plans/1346, december 11., fotó: https://www.newagehipster.co/)


Megjegyzések

  1. Munkahelyi nehézségek között ezüst tányéron aranyalma volt számomra ez a magyarázat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések