Karácsony jó híre

„Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,”
‭‭1Timóteus‬ ‭2:5‬ 

A karácsony jó hírről szól. De ez a jó hír nem arra vonatkozik, hogy különleges ajándékokat fogunk kapni, nagyokat fogunk enni vagy hogy időt tölthetünk a barátainkkal és a családunkkal.

A karácsony Isten szeretetének jó híréről szól.

A Biblia szerint mindannyian elveszettek vagyunk Isten nélkül. Céltalan az életünk. Védtelenek vagyunk. Az a vágy, hogy örökké tartó hatással legyünk a világra, elmélet csupán. Nincs igazi örömünk. S arra sincs garancia, hogy az örökkévalóságot a Mennyországban töltjük majd.

Karácsony jó híre, hogy Isten elküldte Jézust az elveszettek keresésére és megmentésére. A Biblia azt mondja: "Csak egyetlen Isten van, és egyetlen híd Isten és az emberek között: az emberré lett Krisztus Jézus. Igen, Jézus odaadta magát, hogy kifizesse a váltságdíjat minden emberért." (1Timóteus 2,5-6, egyszerű fordítás).

Ha már voltál gyülekezetben, valószínűleg sokszor hallottad a "megváltás" szót. De lehet, hogy nem tudod, mit jelent. A szó olyan, mint egy gyémánt: sok különböző szemszögből lehet megközelíteni.

- Jézus azért jött, hogy megmentsen minket. Nem tudjuk egyedül megoldani a saját problémáinkat. Jézus nélkül a másoknak való megfelelni akarás csapdájában vagyunk. Megkötöznek bennünket a körülöttünk élők elvárásai. Függőségben élünk. Megpróbálunk újra és újra megváltozni, de nincs elég erőnk a meneküléshez. Jézus azért jött, hogy megadja nekünk ezt a hatalmat.

- Jézus azért jött, hogy helyreállítson minket. Mindannyian szeretnénk visszaszerezni életünk egyes elveszett részeit. Krisztus nélkül hiába törekszünk arra, hogy visszaszerezzük erőnket, bizalmunkat, helyreállítsuk hírnevünket, ártatlanságunkat és Istennel való kapcsolatunkat. Csak Jézus tudja ezt megtenni.

- Jézus azért jött, hogy újra összekössön minket Istennel. Sokan azt gondolják, hogy Isten le fogja őket szidni, ha visszajönnek hozzá. De Isten nem dühös rád. Jézus az első karácsonykor eljött a Földre, hogy megbékéltessen minket Istennel, hogy újból összhangba kerüljünk vele.

Jézus azért jött a Földre, hogy ajándékba adja nekünk önmagát. Túl sokan ünnepeljük születésnapját anélkül, hogy elfogadnánk az üdvösség ingyenes ajándékát. Évről évre ez megy. Ez így nem jó! Isten önmaga számára alkotott Téged. Amíg ezt nem érted, addig az életednek soha nem lesz értelme.


Legyen ez a mostani karácsony annak az ideje, hogy kibontod a legfontosabb ajándékot, amelyet valaha kaptál: egy új kapcsolatot Istennel Jézuson keresztül.

https://www.bible.com/hu/reading-plans/1278, fotó: pinterest

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések