Uram, Te voltál hajlékunk nemzedékről nemzedékre.

(Zsolt. 90,1)

Uram, Nálad van otthonom, ahová mindig visszatérek,
S Te vagy az iránytűm ebben a szédült világban.
Ha úgy érzem, elvesztem, s hazátlan vagyok, 
s lelkem csak sodródik gondjaim hullámain,
emlékeztess, hogy hozzád fordulhatok segítségért,
hiszen benned menedéket, oltalmat és békét találok.
Köszönöm, hogy a szívedben mindig van helyem!


Oh, Uram, Te vagy mentsvárunk régen,
benned van eljövő reményünk,
Te oltalmazol viharban, vészben,
Te vagy otthonunk s menedékünk.
(Isaak Watts: "Oh, Uram, Te vagy Mentsvárunk Régen")

"Istenem, micsoda áldás, hogy itt ez az új esztendő, amelyben lehetőséget adsz, hogy mindinkább megismerjelek Téged, és ezáltal fejlődhetek! S még egy újabb áldást adtál: a lehetőséget, hogy rádöbbenjek nap mint nap, hogy nélküled semmi vagyok, de a Te segítségeddel és vezetéseddel felismerhetem a képességeket amelyeket adtál, hogy általuk szolgálhassalak Téged.
Köszönet minden elmúlt évért, amelyben tanítottál és egyre inkább magadhoz vontál, hogy megismerhessem az Igazságot és a valódi Szeretetet, és ezáltal egyre inkább Hozzád ragaszkodtam. Fel sem tudnám sorolni, hányszor tértem vissza bölcsességed kútfőjéhez józanságért, hogy jobban rálássak életem folyására. Köszönöm útmutatásodat! Kérlek, adj nyitott szívet és elmét, és ezáltal vezess ebben az évben, hogy képes legyek egyre többet tanulni Tőled!
Uram, az új esztendő friss szele a jövő ígéreteit, a rám váró felfedezések ízét hozza. Lelkesen sietek a rám váró napok elébe, tudván, hogy te vezeted lépteimet, és előre eltervezted már a jövőmet. Kérlek adj alázatos szívet, hogy mindig Rád figyelhessek, és a Te vezetésedben hozhassam meg döntéseimet, és léphessem meg a következő lépést. Segíts, hogy mindig hűséges maradhassak Hozzád!
Kérlek, adj az élet kihívásaihoz elegendő bátorságot, erőt, optimizmust és hitet!"


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések