Te szabtad meg a föld minden határát, te alkottál nyarat és telet.

(Zsolt.74,17)

Istenem, a telet oly könnyű elítélni: csak bírjuk ki valahogy, míg a tavasz el nem hozza újra a nyári időt. 
De néha megtörténik, hogy midőn kilépek a hideg télbe, mindenütt apró csodákat látok, mintha csak valaki ajándékokat rejtett volna azok számára, akik szívesen keresnek. 
A telet a pihenés és visszatekintés évszakává alkottad, melynek kopár felszíne alatt csupa szépség vár felfedezésre. Köszönöm a tél különleges áldásait!




"Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett" (Ef.4:24)
A szokásaid összessége adja ki a személyiségedet; ez az, ahogy szokásaid szerint viselkedsz. A Biblia azt írja, "öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett." (Ef. 4:24)
Isten az Ő Igéjét, az embereket és a körülményeket használja arra, hogy formáljon minket. Mindhárom elengedhetetlen a jellemfejődéshez. Isten Szava ellát a növekedéshez szükséges igazsággal, Isten emberei biztosítják a támogatást a növekedéshez, a körülmények pedig biztosítják a megfelelő környezetet, ahol Krisztushoz hasonlóvá formálódhatsz.
Ha tanulmányozod és alkalmazod Isten Igéjét, rendszeresen kapcsolatban vagy más hívőkkel és megtanulsz bízni Istenben a nehéz körülmények közt is, garantálom, hogy egyre inkább Jézusra fogsz hasonlítani.
Sok ember feltételezi, hogy a lelki növekedéshez csak az imádságra és a Biblia tanulmányozására van szükség. Van azonban néhány dolog az életben, amely soha nem fog megváltozni Bibliaolvasás és imádkozás által. Isten az embereket használja. Általában jobban szeret embereken keresztül munkálkodni, mint csodákat tenni, ezért az egymással való közösségtől függünk. Azt akarja, hogy együtt növekedjünk.
Sok vallásban azokat az embereket tartják lelkileg a legszentebbnek és a legérettebbnek, akik elszigetelik magukat másoktól, hegyi kolostorokba költöznek és nincsenek megfertőzve az emberi kapcsolatokkal.
Ez azonban egy hatalmas félreértés. A lelki érettség nem önálló, független munka!
Elszigetelve nem válhatsz Krisztushoz hasonlóvá. Muszáj mások közt lenned, közösségben lenned velük. Része kell legyél egy gyülekezetnek vagy közösségnek.
Miért? Mert az igazi lelki érettség arról szól, hogy megtanulsz úgy szeretni, mint Jézus, és nem tudod gyakorolni a jézusi életformát anélkül, hogy kapcsolatban lennél másokkal.

Emlékezz, ez az egész a szeretetről szól - szeretni Istent és másokat.

Beszéljetek róla
  • Hogy segít a kiscsoportod vagy a gyülekezeted a lelki növekedésedben?
  • Hogy használ Isten másokat vagy nehéz körülményeket az életedben, hogy megtanítsa, hogyan lehet Jézushoz hasonló jellemed?
(Daily Hope by Rick Warren, 2012.11.25.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések