Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek, és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.

(János 15:16)

Már megint egy sötét hideg reggel. Legtöbbünk legszívesebben visszabújna a takaró alá. De mindannyiunkat várnak feladatok, lehet, hogy munkába indulsz, tanulnod kell vagy a háztartást vezeted és a családot látod el ma is. Egyre többször tűnik mókuskeréknek az élet, vajon van értelme? - vetődik fel a kérdés.

Igen, nekem ebben az igében Isten azt mondja : IGEN!

Ő választott ki. Neki van terve az életemmel, méghozzá nem is akármilyen. Ő ismer a legjobban minden adottságommal, tudásommal és hibámmal együtt. Ő a legjobbat akarja kihozni belőlem, és meg is teszi, ha engedem. Nem kell nagy és látványos dolgokat végrehajtanom, aprónak tűnő gesztusok néha sokkal nagyobb hatással lehetnek valakire, mint gondolnánk. Egy mosoly, pár jó szó a buszon, munkahelyen, lépcsőházban, megváltoztathatja valakinek a kedvét, akár az egész napját.

A nagy egészben, a képben, amit Isten kezei alakítanak, egy apró színfolt, puzzle-darab lehetek, amely egy a sokkmillióból, de nélküle mégsem egész az egész. Ő választott ki és helyezett pontosan oda a nagy képben, ahol lennem kell, nem a saját bölcsességem, tetteim vagy helyezkedésem visznek előre.

Mindig tudhatod, hogy nem céltalan az életed, volt értelme felkelni. Add át az irányítást és engedd, hogy Isten gyümölcsözővé tegye a mai napodat is!


Segíts, hogy terjeszthessem illatod, amerre járok -
add, hogy ne szavakkal prédikáljak rólad,
hanem saját példámmal -,
azzal, hogy tetteim vonzereje rokonszenvet ébreszt,
mivel szívem irántad érzett látható szeretetével teszem,
amit teszek.
John Henry Newman: The Fragrance of Christ (Krisztus Illata)

Bárhol is legyen, megérzem parfümjének friss, finom illatát.
Barátnőmnek egy szót sem kell szólnia, mert jelenléte mindenki számára nyilvánvaló.
Az emberek gyakran megjegyzik, hogy milyen kellemes az illata.
Körüllengi, mint valami védjegy az orr számára. 
S míg ezen morfondírozom, beugrik, vajon nem lenghetné körül az én életemet a szeretet illata?
Jelenlétemet nem jelezhetné-e egy sajátos lelki illat, amely hatást gyakorol másokra, amely vonzza őket?
Lehetne-e létem védjegye az őszinte szeretet?
Add, hogy így legyen!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések