Az alázatosak öröklik a földet, és teljes békességet élveznek.

(Zsolt. 37:11)


A VALÓDI ALÁZAT TITKA:

Pál apostol mélyen alázatos volt. Tudta, hogy kemény munkával nagy eredményeket ért el, de ezt csak úgy sikerülhetett neki, hogy Isten jóságot és kegyelmet bocsátott reá. A valódi alázat lényege nem az, hogy meggyőzzük önmagunkat saját értéktelenségünkről, hanem hogy felismerjük önmagunkban Isten művét. Isten szemszögéből lássuk önmagunkat, és felismerjük kegyelmét képességeink fejlesztésében.
(Bibliai jegyzetek az életvezetéshez)






SEM TÖBB, SEM KEVESEBB

Mit jelent valójában az alázat? Nem azt, hogy le kell néznünk, hanem hogy olyannak kell elfogadnunk önmagunkat, amilyenek vagyunk, beleértve a jót és a rosszat is.

Sokáig félreérttettem az alázat lényegét. Azt hittem, olyan, mint a kisebbrendűségi érzés, így folyton lekicsinyeltem önmagam: nem tudok énekelni, nem tudok, prédikálni, nem tudok zongorázni vagy más hangszeren játszani, még járni is alig tudok. Az emberek megfelelőképp reagáltak: "Nahát, milyen alázatos vagy!". "Alázatom" ellenére megköszöntem nekik, hogy észrevették.
Most már tudom, hogy ez nem alázat volt, hanem betegség. Az alázat nem arról szól, hogy alárendeltként viselkedünk. Hanem hogy olyannak látjuk önmagunkat, amilyenek valójában vagyunk, sem többnek, sem kevesebbnek. Véresen őszinték vagyunk önmagunkkal szemben. Tudjuk, kik vagyunk, és bevalljuk érzéseinket.
Álszentség nélküli életet jelent.
Gayle D. Erwin: THE JESUS STYLE

Az alázatnak és az Úr félelmének jutalma gazdagság, dicsőség és élet.
(Példabeszédek 22:4)

Az igazi alázat azt jelenti, Isten nézőpontjából tekintünk valódi önmagunkra, és ennek megfelelően cselekszünk. Manapság sokan hamis alázatot mutatnak, amikor lekicsinylően beszélnek önmagukról, hogy mások azt higgyék lelki emberek. A hamis alázat énközpontú, a valódi alázat Istenközpontú.
(Bibliai jegyzetek az életvezetéshez)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések