A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.

(Galata 5:22-23)


Vannak, akik szelídnek, vidámnak, békésnek születnek. Mások évekig próbálják kialakítani ezeket a tulajdonságokat, mégsem járnak sikerrel. Csak az előbbi emberek követik Istent?
Vannak olyanok is, akik úgy gondolják, hogy a Lélek gyümölcse álarc. Magukra erőltetik ezt a szerepet (is), és ettől üdvözülnek. Valóban ilyen egyszerűen megoldható ez a probléma? Két dolgot mindenképpen megállapíthatunk. Pál azt írja, hogy a Lélek GYÜMÖLCSE, nem azt, hogy gyümölcsei. Az, hogy ezekből a tulajdonságokból egy-kettővel rendelkezünk, nem bizonyítja, hogy jobbak vagy rosszabbak vagyunk másoknál. Hiszen közülük mindnek teljesülnie kellene, nem elég, ha néhány. A másik ugyanebben a szókapcsolatban rejlik.
A LÉLEK gyümölcse. Nem a miénk. Egyedül a Szentlélek tud átformálni. Minden más legfeljebb látszattürelem, látszathűség. Isten különlegesnek teremtett minket.
Tegyük fel, hogy te vagy a világ legjobb szilvája, érett, zamatos. Kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek, akik nem szeretik a szilvát. Hogy megszeressenek, megpróbálhatsz banán lenni. De ekkor csak középszerű banán leszel. Ráadásul akadnak majd emberek, akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekezel jobb banán lenni. Ám akkor is csak banánbőrbe bújt szilva maradsz.




Szépségápolási tippek

Egy kedves öreg hölgytől egyszer megkérdezték, hogy mit használ, mitől olyan üde az arcbőre, s mitől oly vonzó és sugárzó a lénye? A következőket válaszolta:

– Az ajkaimra az Igazság nevű, citrus alapú ajakírt használom.

– A hangszálaim erősítésére Szerető Kedvesség gyógynövény alapú gélt szoktam inni.

– A füleimbe Együttérzés cseppeket szoktam rendszeresen csepegtetni.

– A kezeimet a Nagylelkűség nevű, magas vitamintartalmú kézápolóval kezelem.

– Az alakomra is kényes vagyok, az Egyenesség termékcsalád magas Becsületesség tartalmú szereit használom, ezek a legegészségesebbek a piacon.

– A szívbetegségek megelőzésére megiszom napi egy liter Szeretet teát.

– A környezetemben jelentkező negatív kisugárzás és ellenszenv káros hatásai ellen pedig napomat imával fűszerezve kezdem meg.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések