Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek, és legyetek nékem tanítványaim. Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szerettelek titeket, maradjatok meg ebben az én szeretetemben.

(János 15:8-9)

Szeretnénk Istent dicsőíteni? Jézus megadja rá a tökéletes módot: legyünk tanítványai és teremjünk sok gyümölcsöt! De hogyan? Hogyan lehetek ma, a XXI. században Jézus gyümölcstermő tanítványa?
Jézus erre a kérdésre is választ ad nekünk: "...maradjatok meg ebben az én szeretetemben."
Mi a szeretet Jézus szerint? A Bibliában nagyon sokszor találjuk azt a két kifejezést egymás mellett, hogy szeret én önmagát adja értem, például: "És járjatok szeretetben, miképpen a Krisztus is szeret minket, és adta Önmagát miérettünk..." (Efézus 5:2, Galata 2:20, János 15:13)
Mi az egyszerűbb? Azt mondani, hogy szeretlek, vagy azt mondani, hogy önmagam adom érted? A szeretet az az elv, hogy másokat helyezünk előrébb, mint magunkat. A szeretethez tehát kell más is, mint önmagam. Isten maga a szeretet. Ez a szeretet örökkévaló, még a teremtmények előtt is létezett, hiszen az Atya szerette a Fiút Jézus szavai szerint: "Amiképpen az Atya szeretett engem, én is úgy szeretlek titeket." Jézus a legnagyobb áldozatot adta értünk, amit adhatott: Önmagát.
Jézust akarjuk követni? Gyümölcsöt akarunk teremni? Éljünk Jézusban, másokért, és akkor leszünk mi is virágzók, gyümölcstermők.






"Egy nap egy gazdag ember adott egy kosár szemetet egy szegény embernek. A szegény ember elmosolyodott, és elment a kosarakkal, kiürítette, megmosta és feltöltötte gyönyörű virágokkal, visszament a gazdag emberhez, és visszaadta neki. A gazdag ember meglepődött és azt kérdezte: Miért adsz nekem szép virágokat ha én szemetet adtam neked? A szegény ember így válaszolt: Mindenki azt ad, ami a szívében van."





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések