Légy békességben az életben, legyen békességben a te házadnépe és legyen békességben mindened, amid van.

(I. Sámuel 25:6)


Micsoda gyönyörű köszöntés ez! Képzeld el, ma reggel bekopog hozzád valaki, és így köszön. És ha úgy igazán, szívből mondja - hát lehet, hogy megborzongsz!
Általában ezen a három helyen szokta felütni fejét a békétlenség. Nem vagy jóban önmagaddal. Nem tudod elfogadni, hogy ilyen vagy külsőleg, hogy ennyire nem vitted semmire az életben, hogy beteg vagy, hogy anyagi gondjaid vannak. Nem vagy békességben - úgy általában - önmagaddal.

A másik terület a család. Kommunikációs problémák, veszekedés, válás, gyermeknevelési gondok, feszültség. Nincs békesség a családban.

Végül a félelem. Nincs békességünk a vagyonunk felől. Feltörhetik, tönkretehetik az autónkat, lelophatják a kertünk termését, bemocskolhatják jó hírünket.

Isten ma reggel így köszönt be hozzád: Gyermekem! Bízd rám magad a mai napon! Ne aggódj! Tudom, mi bánt. Ismerem aggodalmadat. veled sírok és veled örülök! Tedd le terhedet, és légy békességben az életben, legyen békességben a te házad népe, és legyen békességben mindened, amid van! 


Megjegyzések

  1. ez, de jo!!!!!
    en is azt veszem eszre magamon, hogy a legfontosabb dolog,ha bekessegem van a lelkemben. kepzeljetek, hogy azt veszem eszre magamon,hogy szinte az elso reakciom az,hogy probalom megvizsgalni magam, hogy ez most miert tortent velem. mit szeretne isten mutatni.mar nem a felhaborodas vagy az ellenallas van bennem. jo mi? lehet,hogy kezd benoni a fejem....
    kivanok nektek is bekes lelket...
    es ami nekem segitett az az ELFOGADAS. mert a szeretet eredmenye az elfogadas. akkor latszik,hogy szeretem a jozsit,ha elfogadom mindenevel egyutt es nem zugolodom..na jol van....ennyit az okossagaimbol.
    puszillak benneteket.
    andrea

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések