Minden amit hallok, az csak lehurrogás

‭‭Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.

Példabeszédek‬ ‭3:6‬ ‭


 Itt voltam megint, beborítva a magánnyal és csüggedéssel, az új társaimmal. Megint magamat sajnáltattam, tönkretéve minden esélyt az elalvásra. 
Uuuuuuuugh! Ez egyre többször megtörtént, amikor fáradt testemet letettem a férjem Dave mellé, aki egyértelmű tárgya volt a küzdelemnek, ami a fejemben zajlott. 

Elégedettnek és boldognak kéne lennem-veszekedtem magammal. 
Van egy istenfélő férjem és három fiunk, akik elfoglalttá tesznek, de azt kívánom, hogy a férjem többet segítsen, többet hallgasson meg, vezessen és figyelmesebb legyen a szükségleteim betöltésére.
Több, több, több. Igen Istenem, többre van szükségem-gondoltam. 

Úgy éreztem mindent megteszek, de senki sem veszi észre, vagy senkit sem érdekel, főleg a férjemet nem. Elaludtam, azt tervezgetve, hogyan változtathatnám meg őt. 

A következő reggel Dave és én egy csoport fiatal anyukának tartottunk előadást. Dave lelkesen kezdett el beszélni nekik arról, hogy férjeik mit tapasztaltak, ahogyan nőttek fel. 

,,Amikor a férjeitek kisfiúk voltak, valószínűleg volt egy anyukájuk vagy apukájuk vagy bármilyen családtaguk, aki bíztatta őket, aki éljenzett nekik, azt mondva ,,Ez az, jó munka volt, ügyes vagy!” Ahogy nőttek fel, volt egy edzőjük, tanáruk, vagy bármilyen mentoruk, aki bíztatta őket, hogy jók valamiben és még több munkára bátorította őket.” 

Dave teljesen belefeledkezett a beszédébe. Mellettem ült, amikor belekezdett, de élénkebbé vált és felállt, hogy ezzel is nyomatékosítsa, amit mondani szeretne. 
Elmesélte, hogy az egyetemen futballozott és voltak edzői és szurkolói akik azt mondták: ,,Dave, te vagy a férfi!” Ahogy ezt mesélte, elkezdett tapsolni is. Az energiája betöltötte a szobát és teljesen beszippantotta az ott ülők figyelmét. 
Aztán elmagyarázta, hogy amikor én igent mondtam, azzal a világgá kiáltottam, azt hogy ,,te vagy a férfi a férfiak között”. Ahogy ezeket a szavakat kiáltotta, egyenesen rámnézett és azt mondta, én voltam a legnagyobb rajongója.

Aztán lehalkította a hangját. 
,,De hölgyeim, ahogy telik az idő a házasságunkban, mi férfiak besétálunk az ajtón egy hosszú nap után és csak annyit hallunk hogy BOOOO” 

Megállt a szívem. Mit mondott... hogy folyton lehurrogom? Az arcom pirossá változott, ahogy felszedtem a szívem a földről. 

A hazafele vezető úton védekezve kérdeztem: ,, Tényleg úgy gondolod, hogy folyton lehurroglak? Én szerintem nem, szerintem csak segítek neked.” 

,,Nem segítségnek érzem”-válaszolt Dave halkan. 

Nem volt mérges vagy védekező, ami igazából zavart, mert sokkal inkább tűnt összetörtnek. Bántalmazott lelke zavart és azon gondolkoztam, hogy én vagyok-e az oka annak, hogy az ő lelkesedése hanyatlott. 

Aztán Dave hozzátette: ,,Nem szószerint hurrogsz le, de megállás nélkül kritizálod amit mondok vagy teszek. Kijavítod azokat a dolgokat, amiket én már megcsináltam. Mint például másik ruhát adsz a gyerekre, pedig én már felöltöztettem, vagy megmondod mit kellett, vagy nem kellett volna mondanom a család és a barátok előtt. Olyan mintha szerinted semmit nem tudnék jól megcsinálni. Minden amit hallok az egy hangos BOOOO.” A csend elárasztotta az autót. 

Úgy éreztem, mintha sokk hatás ért volna. Eszembe sem jutott, hogy Dave így érzi magát. 

Amikor hazaértem, azonnal felmentem a hálószobába és a térdre borultam, oda ahol általában mély beszélgetéseim vannak Istennel. Úgy tűnt, mintha sok idő eltelt volna az utolsó ilyen beszélgetés óta. Az utóbbi időben az imáim üres fecsegésekké váltak, arról hogy Dave mennyire képtelen betölteni a szükségleteimet. 

Az elítélés elárasztotta a szívemet, amikor megsemmisülten a földre borultam. 
,,Igaz ez Atyám? Dave legnagyobb rajongójából a legnagyobb kritikusává váltam?” 
Jézus szelíden válaszolt: ,, Igen...és ez azért van mert azt hitted, ha Dave megváltozik, akkor te boldog leszel. Igazából Dave nem azért lett teremtve, hogy boldoggá tegyen. Arra csak Én vagyok képes.” 

Ráébredtem, hogy Dave és a házasságom fontosabbá vált, mint a kapcsolatom az Úrral. Bármi amit Isten elé teszünk a boldogságunk forrásává válik. 

Dave egy csodálatos ember, de egy nagyon rossz isten. 


“Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” ‭‭Példabeszédek‬ ‭3:6

Ahogy Isten került az első helyre az életemben, betöltekeztem azzal a szeretettel és megbecsüléssel Dave iránt, amit előzőleg elvesztettem. Ahogy elkezdtem újra biztatni, egy csodálatos emberré és férjjé vált a szememben. 
Hihetetlen, hogy egy kis biztatás mire képes. 
Próbáld ki ma és nézd meg mi történik. 


Atyám, segíts, hogy téged helyezzelek az első helyre az életemben. Add a te szívedet nekem a férjem iránt. Jézus nevében, Ámen. 



“ Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.” ‭‭
1 Thessalonika‬ ‭5:11‬ ‭


(Forrás: Ann Wilson, All I Hear Is Boo, Girlfriends in God, Daily Devotional, Copyrighted by Girlfriends in God,,Used with permission, www.girlfriendsingod.com, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

  1. Nagyon jó írás! Nekünk nőknek bizony többször így kéne Isten elé borulnunk. És utána tenni is...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések