Egy gyakorlat Isten jelenlétének megtapasztalására, - Amikor a szíved nyugtalan

Mi után kutatsz?


A mai napon, éppen most, mi a legfontosabb számodra? Mi késztet arra, hogy az interneten kattintgass, vagy a Pinteresten egyik ötletet a másik után nézd meg, esetleg a Facebookon a végtelennek tűnő hírfolyamot pörgesd magad előtt, kitöltve a fel - felbukkanó különböző agyament kérdőíveket?


"Épp unatkozom." - nyugtatom meg magam, amikor a fenti dolgokat teszem. De ez ennél több, valami mélyebben meghúzódó nyughatatlanság van bennem, mely fogva tart attól, hogy az Egyetlen Egyhez forduljak, Aki kigyógyít jelenlegi állapotomból és felüdíti a lelkemet.


Amire én valóban vágyom, az üde friss legelő, egy csendes, biztonságos és nyugodt hely, ahol minden a helyén van, nemcsak az engem körbevevő világban, hanem a bensőmben is.


Szinte minden nap hajszolunk valamit.


De vajon megtaláljuk-e azt amit oly elszántan keresünk?


Eszembe jut az az Igevers, ahol Jézus megígéri, hogy:

Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál. 
(János 10:9)


Jó legelő. Zöld legelő és csendes vizek. Mily csodásan hangzik!

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én egyre kevesebbet szeretnék a szociális média bűvkörében lenni, és egyre több időt szeretnék a Jó Pásztor legelőin eltölteni.

Bármit is keresel a mai napon, az biztos, hogy a nyugalmat és az örömet Jézus jelenlétében fogod megtalálni.

Ha szeretnél hozzám csatlakozni, és néhány percet Jézussal tölteni, akkor érdemes a fenti verset az Ő jelenlétébe vezető ösvényként használni:


- Köszönd meg Neki, hogy Ő az Ajtó, és megnyitotta az utat a Mennyei Atyához a keresztáldozata által. Gondold át mi mindent megtett érted, és engedd, hogy szívedet hála járja át.
- Képzeld el, hogy valóban belépsz azon az ajtón, és hátrahagyod aggódásaidat, a zavaró tényezőket, és átlépsz a túloldalra.
- Szánj időt arra, hogy megvalld mindazokat a dolgokat, melyek távol tartottak Tőle.
- Adj hálát Isten megbocsátásáért és megváltásáért. Álld Őt a hűségéért, és azért, amiért minden egyes alkalommal otthonra lelsz Nála.
- Lépj be Isten jelenlétének zöld mezejére, és pihenj meg ott. Engedd hogy szívedet átjárja az Ő szeretete és szentsége, és meg fogod lelni mindazt amit oly nagyon kerestél.


Akárhogy is telt eddig a napod, akármit is csináltál öt perccel ezelőtt, állj meg és szánj rá néhány percet, hogy valóban belépj azon az ajtón a zöld legelőre, Isten jelenlétébe.


Boldog leszel, amiért megtetted. És Istent is örömmel fogja eltölteni döntésed.







(Forrás: When Your Heart Is Restless:: An Exercise in Practicing God’s Presence, http://onethingalone.com, fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések