Istennek, akinek gondja van a csilagokra, gondja van rád is...

A sötétség sem borít el előled, és fénylik az éjszaka, mint a nappal; a sötétség olyan, mint a világosság.


"Anya, ez a világ olyan ijesztő helynek tűnik, félek és elveszettnek érzem magam. Attól rettegek, hogy nagyon magányos leszek a barátaim és a családom nélkül. Egyedül kell megküzdenem majd a nehézségekkel."

Joy lányom a főiskola utolsó évében egy szemesztert Angliában, Oxfordban fog tölteni. Amikor épp pakoltunk, ISIS lemészárolta a második amerikai fogoly újságírót is. Egymás után kapta az sms-eket barátaitól, akik a  rá leselkedő veszélyre hívták fel a figyelmét.


"Anglia lesz a következő célpont, és lehet hogy ott tartózkodásod idején egy háború fog kirobbanni." szólt az egyik üzenet. A nyomasztó, lesújtó hírek másról sem szóltak, mint földrengésekről, háborúkról, keresztény vezetők züllöttségéről... melyeket hallgatva Joy fiatal szíve érthetően leterhelődött.


 Késő este sikerült az utolsó bőröndjét is lezárni. Kimerültünk a csomagolásban, hiszen nagyon koncentráltunk, hogy minden apró részletre emlékezzünk a másnapi indulása előtt. Mégis könyörögve kérte, hogy az utolsó estén, a szokásunkhoz híven, feküdjünk ki a fűre a csillagok alá. Úgy érezte, hogy elalvás előtt szüksége van egy kis békére.

Tudtam jól, hogy még mindig a félelmeivel küszködik, így hát ezt mondtam neki: "Persze, édesem! Mindenképpen emlékezetessé kell tennünk az indulásod előtti estét!"

Szokásunk szerint fogtuk a régi takaróinkat, majd kimentünk az udvarunkra a fenyőfák közelébe, és kifeküdtünk szorosan egymás mellé a fűre. A hideg colorádói levegő finoman megcirógatta arcunkat. Egy kutya a  távolban ugatott, de egyébként az éjszaka csendes volt.

Felnéztünk az égre, és csendben élveztük a pillanatot. A csillagok betöltötték a sötétkék égboltot, oly fényesen ragyogtak, minta kimondottan csak nekünk fénylettek volna. Sóhajtásunkkal megtisztultunk az élet szennyétől, félelmeitől, és belélegeztük Isten mérhetetlen békességét és lenyűgöző szeretetét.


"Anya, amikor arra tekintek, hogy Isten mi minden megtett már az életemben, és ha csakis erre koncentrálok, úgy tűnik mintha a félelmeim egyszerűen elolvadnának - ,mondta, majd odabújt hozzám

Úgy éreztem, maga Isten érintette meg a szívemet, amikor válaszoltam:

"Joy, ezt a rengeteg csillagot minden bizonnyal Isten erős keze tartja a helyén hosszú évezredek óta. Mennyi minden történt már közben, háborúk, tragédiák, fájdalmas események, mindenféle katasztrófák. De semmilyen történés sem tudta megrendíteni Isten hatalmát,"

"Ahogy visszatekintek a rengeteg álmatlan éjszakáimra, amikor az asztmád miatt levegőért kapkodtál, vagy a barátainkat ért autóbalesetekre, anyagi összeomlásaikra, a tragédiáikra gondolok,  Isten hűséges jelenlétét mégis minden egyes napon, mindezek ellenére, állandóan megtapasztaltuk. Istenünk, aki ezt a csodálatos égboltozatot értünk alkotta, aki a csendes éjszakában is megmutatja erejét és hatalmát, minden bizonnyal veled lesz utazásod minden lépésében."

"Az Ő Lelkével fog megerősíteni, és Aki az éjszakai égboltot megalkotta, biztosítani fog jelenlétéről, szeretetéről, szép élménnyel és bölcsességgel fog megajándékozni téged. Ne feledd, mit mondott Jozsuénak, amikor félelmeivel küszködött: "Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz". (Józsué 1:9)

"Joy, Isten a hit útját készítette el számodra, hogy abban járj. Sok oxfordi diák áhítozik Isten szeretete után, amit közvetíthetsz feléjük. Másoknak, akik az élet nagy kérdéseit kutatják, szükségük lesz az igazság üzenetére, mely a szívedben van elplántálva. Oly sok örömmel és szépséggel leszel körbevéve, hiszem, hogy mindenképpen meg fogod tapasztalni mindezekben Isten ujjlenyomatát."

"Reménységedre és hitedre szüksége van mindenkinek, aki retteg és fél ebben a sötét időszakban. Ha örömmel ragadod meg az előtted lévő napokat, akkor az Oxfordi időszaknak értelme lesz, függetlenül attól, hogy a jövő mit tartogat számunkra. Mert bárhol leszel, az Ő fényét és szeretetét képviselheted."

"De ne feledd, a döntés mindig a te kezedben lesz."

"Ha a sötét és nyomasztó napi hírekre koncentrálsz, leterhelődik a lelked."
"Inkább tekints Istenre. Dönts úgy, hogy Benne bízol, életed napjait kezére bízod. Éld meg Őt a valóságban."

"Ne engedd, hogy a félelem eluralkodjék rajtad, tartsd meg ennek az éjszakának az emlékét, az Ő ereje és csodálatos volta legyen gondolataidban minden napon, és megkapod majd azt a bátorságot és reménységet, amelyre épp akkor szükséged lesz."

Mennyei Atyám, segíts bennünket, hogy szüntelenül Rád figyeljünk. Szeretnénk megnyugodni a Te gondviselésed bizonyosságában, hogy a félelmeinkben, életünkben mindig hordozol bennünket. Jézus nevében, Ámen.



(Forrás: www.proverbs31.com, Daily Devotionals, February 16, 2015, The God Who Holds the Stars, Holds You, Sally Clarkson, )


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések