Isten kézben tartja a dolgokat

 "Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk?


Kedves Barátnőm, nem tudom, hogy mit tartogat számodra a mai nap, egy dologban azonban bizonyos vagyok: Isten nem aggódik vagy lepődik meg a történéseken. Ő kézben tartja dolgaidat.

Az elmúlt június egy teljes káosz volt számomra. Azzal kezdődött, hogy valaki létrehozott egy Facebook oldalt a nevemben, használva a képeimet, adataimat.

Az oldal nagyon eredetinek tűnt, a csaló a nevemben pénzt kért egy látszólagos jó cél érdekében: pénzt akart gyűjteni egy harmadik országban lévő árvaház megsegítésére. Hála érte, az egyik blogolvasóm hívta fel a figyelmemet a csalásra. Sikerült elérnem, hogy Facebook megszüntesse az oldalt. (itt jegyzem meg, hogy SOHA SEM fogok kérni tőletek pénzt, tehát ha egy e-mailt kapnátok a nevemben, akkor már előre szólok, hogy nem tőlem érkezett.)


Ezután leestem egy létráról, miközben egy fa ágait igyekeztem lemetszeni, súlyosan megsérültem azóta is bicegek, nehézkesen mozgok.

Néhány nappal később egy aranyos kis szteroidos injekciót kaptam a vállamba, csonthártya gyulladásom miatt. Bizony fájdalmas volt a kezelés, remélem ez volt az első és az utolsó ilyen tapasztalatom.

Az élet zajlik körülöttünk. Ahogy Mary Southerland mondja: "Az élet nem más, mint a mindennapok történései." Egy dolog azonban sziklaszilárdan biztos: Isten mindvégig mellettünk áll...Belé vethetjük a bizalmunkat! Mert Istent soha sem akadályozta a múltunk, nem lepődik meg a jelenünkön, és nem aggódik a jövőnk miatt sem.

Szeretném a mai napon megosztani veletek Shadrach Meschach Lockridge pásztor tanításának egy részletét, melyet 20 éve hallottam. Beszéde közben elkezdte felsorolni Isten különböző neveit. Ahogy olvasod a jellemzéseket, ne feledd, Isten kezében tartja a megoldást minden egyes élethelyzetedre, a forrásokat minden szükség megelégítésére, és a gyógyító balzsamot minden fájdalmadra.

Itt van tehát a kérdés, amit Shadrach testvér feltett gyülekezetének azon a bizonyos vasárnap reggelen, évekkel ezelőtt:
Ismeritek a Királyomat?

Az én Királyom királyként született.

Ő a zsidók és  Izráel királya.

Ő az Igazság Királya, Ő minden idők felett álló Úr.

Ő a menny Ura, a dicsőség Királya.

Ő a királyok Királya, és az uraknak Ura.

Dávid azt mondta, hogy a menny a Úr dicsőségét hirdeti.

Az égbolt hirdeti az Ő kezei munkáját.

Az én Királyom az egyetlen, akinek korlátlan szeretetét nem lehet mértékegységgel meghatározni.

Nincs olyan távolra látó teleszkóp, mely bemérhetné az Ő gondoskodásának határait.

Nem lehet korlátok közé szorítani a ránk áradó áldásait.

Ő végtelenül erős, és teljesen megbízható.

Ő az örökkévalóságig hűséges, és kegyelemmel teljes.

Ő bizonyítottan hatalmas, és személyválogatás nélkül kegyelmes

Ő Isten Fia.

Ő a bűnösök Megváltója.

Ő hozzá nincs hasonló, Ő mindenek felett való.

Ő az általad kigondolt jó tulajdonságokat mind-mind túlszárnyalja.

Ő az egyetlen, Aki a szükségleteidről igazán gondoskodni tud.

Ő erőt ad a megfáradottnak.

Ő odahajol a megkísértetthez és erőtlenhez.

Ő együtt érez, megment, meggyógyít.

Ő megtisztítja a leprásokat, megbocsátja a vétkeket.

Az adósoknak elengedi a tartozásukat, a megkötözötteknek szabadulást hoz.

Ő az én Királyom!



Elolvasva a fenti sorokat, szerinted van olyan dolog az életedben, mely Isten számára nehezen megoldható lehetne?

A mai napon rám váró események közül minden egyes dolog már átment előtted Uram. Itt vagy velem, támogatsz, körbeveszel engem, és vigyázol rám. Nem fogok a mai napon aggódni, mert tudom, hogy kézben tartod az eseményeket. Köszönöm, Istenem.
Jézus nevében, Ámen.


(Forrás: http:Girlfriends in God Daily Devotionals, God's got this, Sharon Jahnes, /www.girlfriendsingod.com/2015/gods-got-this/)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések