Valami újat viselni

"Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik."

Ézsaiás 61:3

Egy hétre elrepültem a városból. Néhány perccel a reptérre indulás előtt ránéztem a repülőjegyemre, és megláttam egy számomra ismeretlen kódot. Gyorsan leellenőriztem. Megdöbbenésemre kiderült, hogy a kód azt jelenti, hogy semmilyen poggyászt nem vihetek magammal. Valójában csak egy kis hátizsákra voltam korlátozva, ami befért az ülés alá.
Most mit tegyek? 
Improvizáltam. A legszükségesebbeket a kis hátizsákomba rejtettem (a számítógépemet, a sminkemet, egy pár extra cipőt és tiszta alsóneműt). Aztán felvettem két nadrágot. Egy mellényt. Két inget. Egy pulóvert és egy kabátot. Két pár zoknit. Csizmát.
Egy órával később, amikor felszálltam a repülőre, úgy néztem ki, mint egy hógolyó. Arra számítottam, hogy a légiutas kísérő bármelyik pillanatban kirángat a helyemről, mert megszegtem a szabályokat. Amikor végre megérkeztem a célállomásra, berohantam a szállodai szobába, és ledobtam magamról a felesleges ruhák terhét. Soha többé nem akartam ezt átélni. Órákig kényelmetlenül éreztem magam.
Vannak időszakok, amikor néha ugyanezt érzem, de a túl sok ruha helyett láthatatlan ruhadarabokat viselek. Olyan dolgokat, amiket nagyon szeretnék levenni, mint a kiábrándultság, a kritikus szemlélet vagy a dühös szív. Esetleg sértődöttséget, bánatot. Bár fontos felismerni és feldolgozni ezeket az érzelmeket, de nem ezeket akarom évekig cipelni.
Az Ézsaiás 61-ben Isten észreveszi, hogy az izraeliták küszködnek. A próféta által Isten ígéretet tett nekik.
"Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az ÚR ültetvényének: őt ékesítik." (Ézsaiás 61:3)
Mivel Isten szerette az izraelitákat, látta, hogyan érzik magukat. Azt is megértette, hogy nagyon sokáig viselték ezeket a nehéz ruhákat. Ígéretet tett arra, hogy ezeket új, könnyebb ruhákra cseréli. A dicséret ruhái. Az öröm ruhái. Szépség a hamuért!
Amikor a gépen ültem, és azt éreztem, bárcsak ledobhatnám magamról a felesleges ruhadarabokat, eszembe jutott, hogy miért nem fizettem ki a magasabb árat a poggyászért? Áldozat, de egyben megkönnyebbülés is lett volna. Amikor a megoldatlan bánat, fájdalom, harag, sértettség vagy kiábrándultság súlyát cipeljük, az ígéret az, hogy Jézus már kifizette a lehető legmagasabb árat. Mennyei Atyánk az Ő Fia, Jézus által lehetővé tette, hogy ezeket a súlyokat elcseréljük,  a megbocsátás, a gyógyulás, a teljesség és a szeretet csodálatos ajándékára.
Amint elfogadjuk ezeket, Jézus örömre cseréli a fájdalmainkat. Kritikus lelkünket reményre. Túlterhelt lelkünket pihenésre. Olykor ez csodálatos és rögtön érezzük. Néha csodálatos, de időbe telik. Mindkettő gyönyörű. A meghívás az, hogy járjuk végig ezeket a lépéseket egy olyan Istennel, aki jobban szeret, mint azt el tudnánk képzelni. Mert Ő lát téged. Ő érted nyúl. Meghív, hogy vedd le ezeket a súlyos terheket, és cseréld le őket.


Drága Uram, mi őrizgetjük ezeket a nem kívánatos ruhákat, amelyek rosszul állnak és nem is tetszenek nekünk. Helyettesítsd őket örömmel, vigasztalással és a Te áldásoddal. Köszönjük, hogy megfizetted az árat, hogy mi szabadon élhessünk.
Jézus nevében, ámen.

Segítő kérdések:
Ahhoz, hogy valami újat vegyünk fel, először le kell vetkőznünk a régit. Mi az
, amire Isten kér, hogy vesd le, hogy fogadd be az újat? A régi levétele időbe telhet. Ez nem baj. Akár gyorsan jön a csoda, akár lassan bontakozik ki, mindkettő gyönyörű.

https://girlfriendsingod.com/something-new-to-wear/
fotó:https://www.pexels.com/hu-hu/foto/feny-fal-haz-belul-6347888/

Megjegyzések

  1. Istenem segíts levetkőzni mindent ami régi, ami szorít, ami kellemetlen érzéseket kelt bennem! A Te igádat felvéve, Veled minden könnyűvé válhat Uram! Hálás vagyok, hogy ebben a kiváltságban részesülhetek, hogy Isten gyermekének tudhatom magam! Dicsőség Uram ezért, ma és mindörökké! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések