Mi a te címkéd?

"Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél megszenteltelek."
Jeremiás 1:5


Gondolkodtál már azon, hogy Isten tudja-e egyáltalán a nevedet? Kételkedtél-e már abban, hogy tud róla, vagy hogy egyáltalán érdekli-e, hogy min mész keresztül? Voltak olyan idők, amikor teljesen egyedül és értéktelennek érezted magad? Én igen. Teljesen azonosulni tudok a Lukács 13-ban leírt asszonnyal. Ó, a mi problémáink talán nem teljesen ugyanazok, de az érzések és az érzelmek igen - és a válasz is az.  


Jézus ismerte ezt az asszonyt. Tudta, hogy 18 hosszú éven át beteg volt, és hogy mindent megpróbált, hogy meggyógyuljon. Tudta - de Ő túlnézett a fájdalmán, és meglátta, hogy ki is ő valójában, és mindazt, amire teremtve lett. És ahogyan Ő szerette ezt a megtört nőt, úgy szeret téged is. 


Igazság: A te identitásod már a világ kezdete előtt meg volt határozva, Isten szívében és elméjében. 


Ennek az asszonynak a testét sújtó könyörtelen betegség adta meg az identitását. Bárki, aki ismerte őt, e betegség alapján azonosította őt. A szíve bizonyára tele volt a méltatlanság érzésével. 


Elképzelem, hogy nemkívánatosnak és szeretetlennek érezte magát. Úgy érezhette magát, mint egy senki. De amikor Jézus meglátta őt, más szemmel nézett rá, és magához hívta. Egyetlen szavával minden megváltozott, és soha többé nem lesz ugyanolyan, mint régen. Hirtelen valaki lett belőle. 


Ott állt, betegen és olyan fájdalmak között, hogy teljesen összecsuklott. Képzeljük el, mit érzett, amikor rájött, hogy Jézus beszél hozzá. Ő hívta őt - egy kitaszítottat. És amikor meghallotta a hangját, olyasmit hallott, amit már nagyon régóta nem hallott, ha hallott egyáltalán. A szeretet ismeretlen, de vágyott hangját hallotta. 


Sokan érezzük magunkat nemkívánatosnak és szeretetlennek, de biztosak lehetünk abban, hogy Isten ismer minket és szeret minket úgy, ahogy vagyunk, és ott, ahol vagyunk, a rendetlenségünk és betegségünk közepette. Az egyik kedvenc igeversem a Szentírásból a Jeremiás 1:5: "Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél megszenteltelek." 


A te identitásod már a világ kezdete előtt meg volt határozva, Isten szívében és elméjében. Mielőtt emberi szívek akartak vagy nem akartak, mielőtt emberi elmék terveztek vagy nem terveztek, Isten szívében és elméjében akartak és terveztek téged. 


Isten által teremtett... Istennek. Hűha! 


Ez tesz téged fontossá. Értékes vagy - és ennek egyszerű, de szinte hihetetlen oka az, hogy Isten teremtett téged. Egy termék értékét és értékét úgy tudod megítélni, hogy megnézed azt, aki készítette. 


Évekkel ezelőtt volt egy garázsvásár, hogy megszabaduljunk a régi dolgainktól, hogy vehessünk néhány új dolgot. Különösen szükségünk volt egy új kanapéra. A garázsvásáron éppen annyi pénzt kerestem, hogy vehettem egy új kanapét, és elindultam a bútoráruházba. 


Úgy mentem be, hogy volt egy bizonyos összeg, amit el akartam költeni, és volt egy határozott elképzelésem arról, hogy mit akarok, így elkerültem az eladókat, és elkezdtem keresgélni. Két kanapéra szűkítettem le a választékot. Mindkettő az én árkategóriámban volt - olcsó -, és mindkettő megfelelne a nappalimban. 

Láttam, hogy egy eladó felém igyekszik, de mielőtt egy szót is szólhatott volna, megpördültem, és megkérdeztem: "Ha a felesége lennék, melyiket mondaná, hogy vegyem meg?". A legkisebb habozás nélkül az egyik kanapéra mutatott. Kíváncsiságból megkérdeztem: "Miért pont azt választotta?". Megvonta a vállát, és így válaszolt: "Egyszerű. Az egy megbízható márkanév, és minőségben készült. A másik egy olcsó utánzat. Mindig meg kell nézni a címkét". 


Vess egy pillantást a címkére, amelyet a Zsoltárok 139:13-ban találsz: "Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt".


Ragadd meg azt az igazságot, hogy Isten ismer téged, szeret téged, és érted van. És ez minden, amire szükséged van ahhoz, hogy szembenézz bármivel, amit az élet hoz az utadba.


 Imádkozzunk:

Atyám, köszönöm, hogy úgy szeretsz engem, ahogy vagyok. Segíts, hogy a Te szemeddel lássam magam. Taníts meg megérteni azt az igazságot, hogy értékem és értékem egyedül benned nyugszik - nem pedig az emberek szemében. Ma úgy döntök, hogy hitben kilépek, hogy azzá a nővé váljak, akinek Te teremtettél.

Jézus nevében, Ámen.






Forrás:

Mary Southerland

Daily Devotion - March 24, 2022

www.girlfriendsingod.com

https://girlfriendsingod.com/what-is-your-label/

Fotó: canva.com


Megjegyzések

  1. Csodálatos üzenet, köszönöm Istenem! Az vagyok, akinek Te teremtettél, s így nem lehetek selejt, bárki bármit mond. Te selejtet nem teremtesz Uram! Ámen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ezt a szep kommentet! Erteket teremt az Ur. Amen

      Törlés
  2. Köszönöm! Ámen.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések