Isten tudja kezelni a zűrös életünk

A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen. Jeremiás 31:3


Nézegetted már magad ébredés után a tükörben, szégyenkezve a kócos hajad miatt?

Akár van melletted akkor valaki, akár nem, semmi sem számít jobban, mint az, hogy azonnal rendbe tedd a sörényed. Végülis ki ne akarna jól kinézni.

Aztán hirtelen apró lábacskák közeledése hallatszik és a gyermeked jön be még kócosabb hajjal, mint a tiéd. Mégis úgy gondolod, ez a legédesebb látvány. Nincs ítélkezés, csak szeretet a gyermek felé, aki előző este sokkal szelídebbnek tűnt.

Miért olyan nehéz akkor kegyelemmel gondolni magunkra, amikor az élet zűrössé válik? Amikor úgy érezzük, ez több, mint amit kezelni tudunk. Ha nem vagyok elég figyelmes, gyorsan olyan helyzetbe kerülhetek, amikor mindent meg szeretnék javítani anélkül hogy szeretetet és elfogadást adnék magamnak abban a helyzetben. Történt már veled hasonló?

Minden helyzetben ha emlékeznénk arra, hogy Isten hogyan lát bennünket szembe tudnánk nézni azokkal a zűrös helyzetekkel. Jeremias 31:3 verse lenne a kulcs igénk, amire mindig emlékezünk, mint az Ő szavára: A messzeségben is megjelent az Úr: Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen.

Ahogyan az Izraelitákat is, akik folyton elbuktak, Isten minket is mindig szeret, még a leg kevésbé szép pillanatainkban is. Ebben a részben Isten megfeddte az Ő embereit és megengedte, hogy fogságba kerüljenek, de mégis biztosította őket a szeretetéről irántuk és a fényes jövőről, amit nekik szánt.

Isten az el nem múló kedvességével von magához bennünket. És mivel nem szeretné, hogy a lelki életünk zilált legyen, ott áll mellettünk, amíg minden a helyére kerül. Amikor zavarodott és zűrös helyzetekben lát bennünket, tudom hogy érzi a fájdalmainkat, de elképzelem hogy mosolyog, mert tudja, hogy ez a helyzet sem tart örökké.
Isten előtt teljesen önmagunk lehetünk, nem kell szégyenkeznünk, hogy hogyan nézünk ki. Nem kell megjátszanunk magunkat, vagy gyorsan összekapni magunakat. Ehelyett fordulhatunk Hozzá és megtapasztalhatjuk az igazi változást, azt ami a zűrt üzenetté formálja mások számara-azt az üzenetet, hogy Isten mindenre képes.

Ez a legtöbb, amit tehetünk. Hagyjunk fel azzal, hogy éppen csak jól akarjunk kinézni és helyette hívjuk meg Istent a zűrös életünk nappalijába. Ő tud teljesen átformálni bennünket. Átformálja azt, amiről azt gondoltuk túl rossz ahhoz, hogy a világ lássa és így mutatja meg az Ő dicsőségégét.

Istenem, segíts nekem hogy elhiggyem a rossz és a jó napjaimat is arra tudod használni, hogy megmutasd a Te dicsőséged az életemen keresztül. Segíts, hogy sebezhető tudjak lenni előtted és kövessem a Te utad. Jézus nevében, Ámen.

                                             



(forrás: girlfriendsingod.com
Jasmine Williams-God Can Handle Our Messiness
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/03/27/god-can-handle-our-messiness
fotó:pinterest.com)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések