Isten meg fog tartani

Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek! Ézsaiás 41:13


Egy nagyobb műtétre érkezett a kórházba, amelyen több sebész, több készség is részt vett. Amikor beléptem a szobájába, egyedül volt, mégis olyan nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak tűnt.

Műtőben dolgozó nővérként, aki a műtét alatt gondját fogja viselni, megfogtam a kezét, és ő rám mosolygott a hordágyról. Talán a megkönnyebbülés iránti erős vágya volt az, ami miatt zavartalannak tűnt az elkövetkezendő dolgok miatt, vagy talán minden nap ilyen derűs volt, de csodálattal töltött el a bátorsága.

Ez a nő egy másik országból jött, és nem beszéltük egymás nyelvét. Amivel szembenézett, az nagyon komoly volt, és olyan emberek vették körül, akikkel nem is tudott kommunikálni.

Később, ahogy végignéztem a bonyolult műtétjét, tudtam, hogy még ha egy nyelvet beszéltünk volna is, nem tudtam volna szavakba önteni neki. Csak annyit tehettem, hogy fogtam a kezét és imádkoztam.

Barátom, lehet, hogy most éppen egy hatalmasnak tűnő akadállyal küzdesz. Úgy érzed, hogy akárhány emberrel is találkoztál, senki sem tud még csak szavakkal sem segíteni, hogy átvezessen téged ezen. Talán úgy érzed, hogy egyedül állsz szemben a fájdalmaddal.

De szeretnélek emlékeztet arra, amit az Ézsaiás 41:13 mond: Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek!

A küzdelem és szenvedés közepette ne feledd, hogy Isten veled van. Ő fogja a kezedet, és arra emlékeztet, hogy ne félj. Ő valóban segíteni fog nektek.

Nem vagy egyedül ebben az életben vagy a helyzetedben. És még ha úgy is tűnik, hogy nincs senki a környezetedben, akivel beszélhetnél, senki, aki megértené, min mész keresztül, Isten veled van. Ő törődik veled, és Ő megért téged.

Nincs olyan diagnózis, válás, csalódás vagy vereség, ami túl nagy lenne a számára, ezért "Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk." (Zsidók 4:16, NIV). Ma adjuk át terheinket, stresszünket és aggodalmainkat Istennek.

És miután átvészeltük ezeket a sorsfordító helyzeteket, és csodálattal tekintünk mindarra, amit túléltünk, biztosak lehetünk benne, hogy Istennek adjuk a dicsőséget mindazért, amiért Ő végig megtartott bennünket. 

Drága Istenem, köszönöm, hogy megtartottál a nehéz időkben. Bízom abban, hogy bármi is legyen ma, amivel szembenézek, Te itt vagy velem, és minden lépésemben segítesz. Jézus nevében, Ámen.

kép: saját


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések