A kiválasztott

  „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.” ‭‭Jeremiás‬ ‭1:5‬ ‭


Mindannyian vágyunk arra, hogy kiválasztottak legyünk, hogy szeretve érezzük magunkat olyan személy által, aki tényleg olyannak lát minket, amilyenek vagyunk és elismeri az értékeinket. Igaz? Jeremiás szavai lélegzetelállító módon fogalmazzák meg az igazságot minden hívő számára. ,,Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek.” (Jeremiás 1:5)

Isten először kiválasztott bennünket...majd megalkotott minket.

Esztert az Úr választotta ki, de ő méltatlannak érezte magát. Árva volt, egy jelentéktelen és ismeretlen zsidó lány, aki a nagybátyjával, Márdokeussal élt, amikor Perzsia királynőjévé, Ahasvérós király feleségévé választották. Eszter csak rövid ideje uralkodott, amikor Márdokeus tudomást szerzett egy összeesküvésről a király ellen. Márdokeus megmondta Eszternek, hogy tudassa ezt a királlyal. Így a bűnösöket kivégezték és a király megmenekült, de a zsidók élete nagyon nehézzé vált.

Hámánt, egy nagyon befolyásos de gonosz tisztviselőt a királyi udvarban, előléptették a második legrangosabb pozícióba az országban. Hámán gyűlölte a zsidókat és meggyőzte a királyt, hogy hozzon egy törvényt, miszerint minden embernek meg kell hajolnia a király előtt, ha nem, kivégzés a büntetés. Ez a törvény biztos halált jelentette volna Eszter és Márdokeus számára is és minden zsidónak, akik csak Isten előtt borulnak térdre.

Volt még egy kis probléma is.

A király nem tudta, hogy az új királynő zsidó származású. Ahogy Eszter és a népe böjtölt és imádkozott Isten iránymutatásáért, Eszter kitervelt egy lakomát a királynak és Hámánnak. A lakoma alatt Eszter felfedte Hámán tervét és a saját zsidó származását. A király halálra ítélte Hámánt és megmentette a zsidó nemzetet. Röviden, az Úr felemelte Esztert, hogy megmentse népét.

Eszter kiválasztott volt, akárcsak mi, reményekkel, álmokkal, erősségekkel és gyengeségekkel. Tökéletlen volt, bizonytalan és mégis kiválasztott. A megfelelő lépéseket tette és királynővé választották. A megfelelő döntéseket hozta meg és felfedezte a saját értékét az Úrban. Ha Eszter meg tudta tenni ezeket, akkor mi is képesek vagyunk rá.

Nem egy véletlen műve vagy!

Nem meglepetés Istennek az sem, ahol most vagy.

Szituációs etikát ma már sok iskolában tanítanak. Egy tanár a következő szituációt mondta a diákoknak, hogy bemutassa az emberi gondolkodás sokszor rossz: ,,Mit tanácsolna egy anyának, aki az ötödik gyermekét várja, a férje szifiliszes és neki tuberkulózisa van. Az első gyermekük vakként született, a második gyermek elhunyt, a harmadik siket és a negyedik tuberkulózis szenved. Az anya az abortuszt fontolgatja. Mit tanácsolna?” A legtöbb tanuló egyetértett azzal, hogy az abortusz lenne a megoldás. Majd a tanár bejelentette: ,,Akik az abortusz mellett voksolnak éppen megölték a híres zeneszerzőt, L. W. Beethovent!”

Te és én az Atya szeretetének válaszául lettünk teremtve.

„Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna. Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.” ‭‭Zsoltárok‬ ‭139:14-16‬ ‭

Szeretetben és szeretetért lettünk megalkotva. Az Atya maga felügyelte a formálásunk. Egy különleges céllal lettünk teremtve, egy egyedi tervvel az életünkre nézve. Más szavakkal, Isten által lettünk alkotva Istenért.

„Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten! Ő alkotott minket, az övéi vagyunk: az ő népe és legelőjének nyája.” ‭‭Zsoltárok‬ ‭100:3‬ ‭

Ebben a versben az ,,Úr” jelentése ,,Atya” vagy ,,legkedvesebb Apa”. Meghitt közösségre lettünk teremtve Istenünkkel. Megalkotott és kiválasztott bennünket. Ahogyan különleges terve volt Eszternek, úgy egyedi terve van számodra is.

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.” ‭‭Jeremiás‬ ‭29:11‬ ‭

A legjobb terv az életünkre nézve kizárólag annak a teremtő Istennek a kezében van, aki bennünket megalkotott. Amikor összetörik az életünk, Ő tud gyógyulást adni. Amikor a tervek összeomlanak, egyedül Ő tudja helyére rakni azokat. Nem csak az erőnket találjuk meg ezekben az igazságokban, de az elhívásunk üzenetének lényegét is megláthatjuk. Isten akart bennünket, szeret minket és kedvét leli bennünk. Hozzá tartozunk. Kiválasztottak vagyunk.

Köszönöm szerető Istenem. Nem értem ezt a szeretetet, a szeretetet, ami elküldte Jézus Krisztust a keresztre, hogy mi élhessünk, de ma a Te szereteted ünneplem. Segíts emlékeznem arra, hogy kiválasztott vagyok, és mert kiválasztott vagyok, sosem leszek egyedül, vagy elhagyatva. Azért teremtettél, hogy személyes kapcsolatom legyen veled. Nem egy véletlen műve vagyok, nem egy hiba. Ma azt ünneplem, hogy a Király kiválasztott gyermeke vagyok. Jézus nevében, Ámen.







(forrás:The Chosen Woman-Mary Southerland
www.girlfriendsingod.com/the-chosen-woman
Used with permission
fotó:pinterest)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések