Jóságban gyökerezve

„Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott.” ‭‭Róma‬ ‭8:28‬


„Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.”” János‬ ‭16:33



Lehet, hogy hallottad már korábban: Isten jó, de az élet kemény. Ez az állítás sokkal több, mint egy közhely: ez egy erős és szilárd teológiai igazság. Sok hihetetlenül okos ember birkózott már meg azzal a kérdéssel, hogy “ha Isten jó, akkor miért történik ez? Miért engedte meg az igazságtalanságot, és miért olyan nehéz az élet?” Azok az igazán okos emberek arra a következtetésre jutottak, hogy az élet kemény és Isten jó. Az egyik nem zárja ki a másikat. Úgy hívják ezt, hogy “teodicea.”

A legtöbb ember azt feltételezi, hogy mivel az élet kemény, Isten nem lehet jó - de ez nem így van. Ez nem egy vagy/vagy kérdés. Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy annak ellenére, hogy nem tudtam válaszolni a “miért?” részre a fenti kérdésben (“Ha Isten jó, akkor miért ____?”), úgy döntöttem, hogy elhagyom a “ha” szócskát. Más szóval, hiszem, hogy Isten jó. . . bármi is történjen.

Isten jóságára te is alapozhatsz.

Kezdd el keresni Isten jóságát a körülmények ellenére. Lehet, hogy az ajtó bezárul, de talán Isten valami jobb dolgot akar, és ehhez egy másik ajtón keresztül vezet az út. Ez már olyan sokszor így történt a saját életemben, hogy most már számítok rá. Ha valami nem úgy történik, ahogy szeretném, emlékezetem magam néhány múltbeli, hasonló helyzetre, és elkezdem nézni a következő lehetőséget, ami megmutatja, hogy mi Isten végső terve ebben a helyzetben.

Isten jóságára támaszkodni nem mindig logikus döntés. Ez egy makacs elhatározás, hogy nem hagyod, hogy az élet nehézségei aláássák Isten nagyságát.

Gondolj bele: hogyan tudod emlékeztetni magad arra, hogy a körülmények ellenére Isten jó?


IMÁDSÁG: Istenem, köszönöm, hogy segítettél nekem, hogy jóságodra támaszkodjam. Adj nekem erőt ma, és őrizz meg minden helyzetben. Jézus nevében. Ámen.

https://www.bible.com/reading-plans/1930/day/1?segment=0, fotó: pinterest

Megjegyzések

  1. Az élet valóban kemény,de ez a bűnbe esés miatt van.Ez egy friss tapasztalatom amit most leírnék.Én még nagyon kezdő Isten követő vagyok.Egyik napi gondolat azt monta,hogy tanuljak meg igeversek és nehéz helyzetekbe ezeket mondogassam.Én leírtam egy füzetbe és magamnál tartom így bármikor elővehetem.A másik dolog amit megosztanék,megpróbálok a pozitív dolgokra nagyobb hangsúlyt fektetni és ha kell a rossz napjaimon elővenni és ismételten átélni.Isten minden rossz mellett megmutatja a jót, a kiutat csak figyelnem kell rá!Köszönöm a gondolatot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól csinálod! Kívánom,hogy áldás és igazi béke, öröm kísérje életedet!
      Mennyei Atyánk a legjobb,és ő jót ad!...még a nehéz körülmények között is.( csak néha türelmetlenek vagyunk!😊)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések