Az élet nehézségei közepette: Tekints Fel!

Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. 


(121. Zsoltár 1-2)


Az életben olyan sok minden miatt aggódhatunk, még akkor is, amikor ismerjük Isten igazságát, és hisszük, hogy Ő az események irányítója. Az aggódás nagyon könnyen a napi küzdelmeink részévé válik.
Ha a körülményekre tekintünk, akkor bizony elcsüggedünk, elkeseredünk, türelmetlenné és cinikussá leszünk.
Ez pedig az aggódáshoz vezet bennünket. A félelem elkezdi szorongatni a szívünket, mi pedig elveszítjük a fókuszt, mivel olyan dolgokban keressük a megoldást, amelyek soha sem tudnak reményt és erőt adni.

Emberek például, soha sem tudnak megoldást nyújtani a problémáinkra. Pénz, vagyon, siker soha sem tudja kitölteni a bennünk lévő űrt, melyet egyedül Isten tud betölteni. Ezen a világon mindig lesznek nehézségek. A kormányok sohasem fogják megoldani a gondjainkat. Nem is tehetik, mivel függetlenül attól, hogy éppen ki van hatalmon, vagy éppen milyen problémákkal kell szembesülnünk, egyedül Isten az örökké való Úr és Király, minden más emberi hatalom mulandó csupán.


A reménység 5 üzenete a 121. Zsoltárból:


- Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. (2.vers) Ő hatalmas Úr. Isten hegyeket tud mozgatni, Ő a Menny és Föld alkotója. Ő mindig velünk van. Ő segítséget és erőt lehel a lelkünkbe minden nap.


- Nem engedi, hogy lábad megtántorodjék, nem szunnyad őriződ. (3.vers) Nem engedi, hogy lezuhanjunk a mélységbe. Lehet, hogy csúszós lejtőn találjuk magunkat, és utunk rögös, de Istennek gondja van ránk. Amikor megtántorodunk, és Rá tekintünk, akkor megerősíti lépteinket. Ő szüntelenül vigyáz ránk, fáradhatatlanul gondoskodik rólunk.


- Az ÚR a te őriződ, az ÚR a te oltalmad jobb kezed felől. (5.vers) Isten megőriz bennünket. Ő úgy oltalmaz bennünket, mint ahogy az árnyékoló véd bennünket a nap melegétől. És miért a jobb kezünk felől? Mert, általában a jobb kezünk végzi a munkát, ezért bizonyosak lehetünk afelől, hogy bármilyen feladatot ad nekünk az Úr, az Ő oltalmazó jelenléte kíséri a tetteinket, törekvéseinket.


- Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet. (7. vers) Ő MINDEN gonosztól megőriz bennünket. A gonosz hatalma megtörik, a haláltól való félelem, a betegség és a nehézség elveszti fullánkját, mert az életünk el van rejtve Krisztusban. Bármivel is küzdünk ebben az életben, Isten hatalmasabb minden nehézségünknél. Ő a lelkünk őrizője, Ő tartja a holnapjainkat a kezében.


- Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor. (8.vers) Isten szüntelenül vigyáz ránk, tekintetét nem veszi le rólunk. Egyszerűen azért, mert szeret bennünket. Jártunkat-keltünket figyeli, őrzi a családunkat, gyermekeinket. Ne aggódjunk hát, mert neki gondja van ránk.


Gyakran egy döntésen múlik minden. Döntsünk úgy, hogy a bennünket körbevevő szenny ellenére Istenre függesztjük tekintetünket. Mert Ő alkotta a Mennyet és a Földet, és egészen biztosan egy tökéletes terve van a személyes életünkre vonatkozóan. Ismeri az élet forgatagában az utunkat, Ő egy mindig jelen lévő Isten. Ne feledd hát a mai napon: Tekints fel! Egyedül Nála találsz reménységet!


További olvasásra:
121. Zsoltár 1-8
Krónikák 2. könyve, 16:9
Máté evangéliuma 28:20







( Debbie McDaniel, In the Midst of Life Struggles: Look Up - Crosswalk the Devotional - May 23
fotó: pinterest.com)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések