Nem érzed magad szerethetőnek? Egyáltalán nem vagy gyönyörű? Akkor Isten Igéjének mai bátorítására van szükséged, hogy a véleményed megváltozhasson.
Először is: Az Úr örömét leli benned. Nem egyszerűen elfogad téged, megbocsát neked, és elvisel. Ő örül neked. Ujjong azért, mert országának részese vagy: "ahogy a vőlegény örül menyasszonyának, úgy örül majd neked Istened." (Ézsaiás 62:5b)
Mi a helyzet a családi háttereddel, a személyiségeddel, a népszerűségeddel? Ezek a dolgok csak az embereknek fontosak, Isten nem foglalkozik ezekkel.
És mi van a diplomáiddal, az önéletrajzoddal vagy a bankszámlád állásával? Hiszed vagy sem, Isten nem ezek alapján méri értékedet.
Még a viselkedésed sem befolyásolja elfogadó szeretetét irántad. Mert szeretete feltétel nélküli és állandó. Isten nem azért szeret téged, mert gazdag, okos vagy jó vagy. Ő azért szeret téged, mert az Övé vagy. "Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk." (I.János 3:1)
Szeretnél még több jó hírt hallani? Isten csodálatosnak tart téged. Nem csak éppen vonzónak, vagy elég szépnek, hanem gyönyörűnek. És azért jó rád nézni, mert: "Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket." (I. Mózes 1:27)
És ez rád is vonatkozik....
- Liz Curtis Higgs
(fotó: pinterest.com)


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések