"A II. Világháborúban megjártam a németországi koncentrációs tábort, mert a családommal és barátainkkal zsidó embereket mentettünk meg.

Ebben a börtön táborban Willy is velünk volt, aki a Holland Ellenállás-ban segédkezett, Willy 15 éves volt ekkor, aki nagyon bátor fiatal hölgyként viselkedett.

A börtönben - minden reggel megkérdezte tőlem: Corrie néni, mi a mai üzeneted?

Ilyenkor nagyon rövid választ adtam, volt amikor így szóltam: "Jézus győzni fog",  máskor pedig ezt mondtam: "Isten örökkévaló keze tart bennünket.", vagy: "Ne félj, csak higgy!"

Willy egy gyárban dolgozott a többi szerencsétlen rabbal együtt, akik nem tudták, hogy a nap borzalma mit tartogat számukra. Amikor Willy elkezdte a munkát, a mellette lévő asszony suttogva megkérdezte tőle: "Willy, mi a mai üzeneted?" Willy pedig így válaszolt: "Jézus győzni fog!"

Az asszony továbbadta a mellette ülőnek a nap üzenetét, és hamarosan az egész terem visszhangozta: "Jézus győzni fog!", "Isten örökkévaló keze tart bennünket!" "Ne félj, csak higgy!"

Ez a kislány, amikor majd belép a Csodálatos Városba, és mindazok, akik általa tértek meg, körbe fogják őt venni, egykori rabtársai így fogják megszólítani:"Te vagy az, aki meghívtál bennünket ide."

Volt valami szokatlan Willyben? Nem. Ő csak egy 15 éves középiskolás gyerek volt, de a titka abban állt, hogy minden reggelét az "Itt vagyok Úr Jézus, használj engem!" imával kezdte.

Amikor Willyhez hasonlóan kezded a napodat, az Úr használni fog, hogy aranyat, ezüstöt és drága követ építsél Jézus Krisztusra, mint alapra. (I. Korinthusi levél 3:11-14.)"

(Forrás: -Corrie ten Boom, Harvest Newsletter, 1958, fotó:pinterest)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések