Erős torony az ÚR neve, oda fut az igaz, és védelmet talál.


Példabeszédek könyve 18:10


A teológia tanácskozások nem igazán magukkal ragadóak. Dr. R. C. Sproul szerint tudományos és időnként fárasztó a hangvételük. Egy felszólalót az egyik rangos egyeztetésen azonban sohasem fog elfelejteni Dr. Sproul. A téma Jézus Krisztus volt. Egy közismert és elismert idős professzor lassan fellépkedett a pódiumra, krákogott egyet, elmosolyodott, majd a következő 45 percet azzal töltötte, hogy elkezdte lassan elsorolni Jézus neveit a Bibliából:

Kőszikla ... Szabadító ... Királyok Királya... Mennyből alászálló Kenyér ... Élő Víz ... Isten Fia ... a mi biztos Alapunk ... Jó Pásztor ... tízezer közül is kitűnik... Megváltó ... Közbenjáró... Szószólónk ... Alfa és Omega ... A kőszikla, melyet az építők megvetettek... Kezdet és Vég ... Csodálatos Tanácsos ...Bűnösök Barátja ... A Nagy Orvos ... A Felkent ... A megtört szívűek Gyógyítója ... Isten Báránya ... Békesség Fejedelme ... Áldott Reménységünk ... az Áldozat ... Erős Vár... Menedék ... Szoros Kapu ...Kegyelem Királya ... A Megnyugvás Istene ... az Élet Szava ...Saron Rózsája, a Mezők Lilioma ... Fényes és Ragyogó Reggeli Csillag ... Dicsőséges Úr ... Immánuel ...Élő Ige ... A Szegletkő ... Alkotó ...Örökkévaló ...Hitünk szerzője és bevégzője ... Első és Utolsó ... Ember Fia ... Hatalmas Isten ... Feltámadás és Élet ... az Út, az Igazság, és az Élet, ... Az Úr seregének vezére...


És ezzel a felsorolással még csak a felszínt kapargattuk ...

Mire végére ért a negyvenöt perces felsorolásnak, melyben Jézus neveit és tisztségeit mondta el, az egész hallgatóság csendesen könnyezett. Ez történik akkor, ha Jézust és tetteit tesszük a középpontba. A mai napon elcsendesedésedkor gondold át a fenti nevek jelentését, - találsz még többet is, ha van konkordanciád, - és dicsőítsd Istent mindazért amit Jézus Krisztus megtett személyesen érted.


Uram, Jézus, Mindenem vagy mindenben nekem. Köszönöm, hogy belekapaszkodhatom Neveid jelentésébe, és tudhatom azt, hogy Nálad mindig biztonságban lehetek. Mert Erős Torony az Úr neve!


(Forrás: Joni and Friends, Daily Devotionals, www.joniandfriends.org)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések