3. nap: Fogadd el önmagad!



Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Efézusi levél 2:10

Összeszedtem az éttermi zacskókat és dobozokat és sóhajtva belegyömöszöltem a kukába. Az egyik barátnőm egy olyan receptet küldött át aznap, amely elkészítése rengetek pucolással, szeleteléssel és párolással járt. Elképzeltem az ő szemetesét: valószínűleg tele volt zöldséghéjjal és sok más mindennel is, azt bizonyítva, hogy konyhájából rengeteg házi készítésű finomság kerül ki.

Ekkor a bűntudat belopózott a szívembe.

Túl gyakran érzek azért bűntudatot aki nem vagyok, ahelyett, hogy azért éreznék hálát, akivé Isten alkotott.

De hamarosan Isten kegyelme várt rám egy fagyizóban. Lányom megkért, hogy menjek el egy Bibliaórára, amely megszervezésében ő is segédkezett. Abban bízott, hogy nagy lesz az érdeklődés, és sokan eljönnek majd.

Így ezen az estén megint nem főztem, hanem elvittem izgatott lányomat a fagyizóba.

A fagyizó tele volt fiatalokkal, meghívott vendégekkel, szülőkkel. Közel kétszázan préselődtünk be a helyiségbe. A lányom pedig mosolygott.

Fogtam a mikrofont, és elkezdtem a bizonyságtételemet. Beszéltem a Biblia igazságairól és Jézus áldozatáról. Elmondtam mit jelent az, amikor Jézus az Ura a szívünknek.

Sokakat megérintett Isten Lelke azon az estén. Volt ott egy tini, aki öngyilkosságot próbált elkövetni egy évvel korábban. Egy másik fiatalember könnybe lábadt szemmel jött oda hozzám. Majd egy édesapa és édesanya, és még sokan mások.

Egy fagyizóban.

Isten egy olyan asszonyt használt fel eszközül, akinek a kukája éttermi zacskókkal és dobozokkal volt tele.

Egy asszonyt aki nem a legjobb szakács. Egy olyan asszonyt, aki meg akarja tanulni, miként fogadja el hálával azt amivé Isten teremtette, ahelyett, hogy bűntudattal küzdjön a hiányosságai miatt.

Lehet, hogy te épp az a barátnő vagy, akinek a konyhai szemetese zöldséghéjakkal van tele, és gőzölgő házi készítésű finomságokkal rakod tele az asztalt.

Légy hálás azért, hogy ezt meg tudod adni a családodnak.

De lehet, hogy hozzám hasonlítasz. Lehet, hogy adottságaid kevésbé ízletesek.

Fogadd el azt is.

A bűntudat nyomását engedd, hogy Isten kegyelme felszabadítsa.


Édesanyák imája, 3. nap: Uram, Te alkottál meg engem, de ezt a tényt nap mint nap elfelejtem. Kérlek segíts, hogy elfogadjam azt a személyt akivé megalkottál, és ne hasonlítsam össze  magam másokkal. Jézus nevében, Ámen


(Forrás: www.proverbs31.com, 5 Day Mom's Prayer Challange, with Lysa TerKeurst)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések