Mit jelent lélekben imádni az Atyát?

De eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának.
Az Isten Lélek, és akik imádják Őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk.
(János 4:23,24)



Isten lélekben történő imádata akkor valósul meg, amikor elégedettek vagyunk azzal, amit ad és mindenben hálát adunk. Amikor alázattal megadjuk magunkat Isten tervének, céljának, melyet életünkre nézve készített, az az igazi istenimádat. Szeretek arra gondolni, hogy életem szó szerint dicsőítheti Uramat.
Amikor minden kérdésünket átadtuk Istennek, amikor nem zúgolódunk a múltunk miatt, és nem aggódunk a jövőnk felől, amikor jövőnket rábíztuk, akkor szabadon kelünk fel minden reggel, és elmondhatjuk, hogy "Istenem, a mai napot ajándékba kaptam tőled. Mutasd meg, hogy dicsőíthetlek meg téged ma."
Békesség tölti be szívedet, amikor képes vagy Istenben bízni csak a mai napot illetően, és nem hagyod, hogy megterheljenek az égető Bárcsak, Mi lesz, ha és Miért kérdések. Ezeket a kérdéseket tárolhatjuk az ő páncélszekrényében. A jövőd az övé, te pedig szabad vagy! Szabad vagy, mert maga Isten gondoskodik minden szükségletedről. Őmiatta vagy megelégedett. Mit eredményez szabadságod? Képessé tesz, hogy másokra figyelj, az ő szükségleteikre, hogy másokat biztass, hogy szeresd és szolgáld azokat az embereket, akiket Isten ad az életedben. Képes vagy másokkal törődni, mert Isten minden belső dolgoddal törődik.
Képzelj magad elé egy nőt, aki megelégedett. Talán személyesen is ismersz ilyen. Mi jellemző rá? Felsorolhatod a Lélek gyümölcseit: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Mi hiányzik az életéből? Az aggódó szív biztosan. A korona - melynek neve megelégedettség - nem a fején, hanem a szívében van. Elégedettsége nem emberektől, helyzetektől, vagy anyagi körülményeitől függ. Te és én is ilyen nők szeretnénk lenni. Tudjuk, hogy az ilyen asszony ritka, mint a gyémánt.

A következő történet ilyen elégedettséget mutat be:

Egy király nagyon fájdalmas betegségben szenvedett, és azt mondták neki, hogy az egyetlen gyógymód az lehet számára, ha találnak egy megelégedett embert, elhozzák az ingét, és a király azt fogja viselni éjjel-nappal. Hírnököket küldtek szét az egész birodalomban, hogy kutassanak fel egy ilyen férfit, és hozzák el az ingét a királynak. Hónapok teltek el. Az egész országot alaposan átkutatták, de a hírnökök ing nélkül tértek vissza a palotába.
- Találtatok a birodalmamban egy megelégedett embert? - kérdezte a király.
- Igen, király, találtunk egyet, de csak egyet.
- Akkor miért nem hoztátok el  nekem az ingét? - csodálkozott az.
- Uram, a férfinak nem volt inge.

Azért imádkozom, hogy olyan nővé váljunk, akinek nyugodt, csendes a szíve, bízik az Úrban, és elmondhatja:

Az Úr az én békességem. Nem szorongásban fogom leélni életemet. Vigasztaló szárnyaival beborít engem, és megnyugtatja lelkemet. Minden aggodalmamat magára veszi és segít, hogy rá összpontosítsam figyelmemet. Igen, annak ellenére, hogy a halál bizonytalansága és gyötrő aggodalmak között járok, nem félek, mert te vagy a békességem. Szavad és jelenléted megnyugtat engem. Bizonytalanságaimat tenyereden hordozod. Megnyugtatod szorongó elmémet, kisimítod aggódó arcomat. Bizonyára benned talált nyugalom és bizalom tölt be életem minden napján. És örökké Rád fogok gondolni.

(Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül)










  


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések