A görbe és az egyenes időszakok

Én személy szerint jobban kedvelem az "egyenes" időszakokat! Szeretem, amikor látom, hogyan illeszkednek egymásba a dolgok. A görbe időszakok nehezek, nem csupán azért, mert kanyargósak, hanem azért mert nem látjuk, hogyan dolgozik Isten. Viszont ilyenkor van igazán szükségünk a hitre. Ne felejtsd el, Isten akkor is összeilleszti a dolgokat, amikor mi nem látjuk! Csak éppen nincs rálátásunk a dolgok menetére, és nincs biztonságérzetünk. A Prédikátor könyve arra biztat, hogy örvendezzünk, amikor az élet könnyű, és bízzunk Istenben, amikor az ellenkezőjét tapasztaljuk.

Figyeld meg Isten alkotásait: ki tudná kiegyenesíteni, amit Ő görbévé tett? A jó napokban élj a jóval,, a rossz napokban pedig lásd be, hogy ezt is, amazt is Isten készítette azért, hogy az ember ne találja ki, mi következik. (Préd. 7:13-14)


Myrna Alexander az ő kiváló, Íme, a te Istened című bibliatanulmányozó könyvében képet ad róla, mire is gondoljunk:

Van olyan görbe, melyet Isten okoz, és van olyan görbe, amit mi teremtünk magunknak, Isten pedig megengedi. Hibákat, baklövéseket követünk el, és mindent összekuszálunk. Elő tudunk idézni rendetlenséget, káoszt, szomorúságot és szenvedést azáltal, hogy megszegjük Isten életünkre vonatkozó rendeléseit. Ennek ellenére, Ő aki minden dolgot irányítása alatt tart, azt mondja a görbének tűnő dolgokról, amiket Ő hozott létre vagy azokról a görbeségekről, melyeket mi okoztunk, hogy  "akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott."

(Linda Dillow: Akinél a szív lecsendesül)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések