Krisztus békessége uralkodjék a ti szívetekben

(Kol. 3:15)


Mindannyian békére vágyódunk. Áhítozunk egy békés világ, - otthon, - munkahely, - élet után. Vannak akik sok mindent feláldoznának ezen nyugalom elnyerése érdekében. De a valódi békét nem lehet egyezmények, tárgyalások útján megteremteni. Ez a valódi béke belülről fakad, és csak egy módon nyerhető el: Jézus Krisztussal való kapcsolat által. Ha megismerjük Őt, rálelhetünk  és megtapasztalhatjuk ezt a nyugalmat, mert az Istennel való közösség belső békét teremt. A mértéke pedig azon múlik, hogy Isten mennyire tölti be az életünket, és hogy mennyire tudjuk megragadni az örök élet bizonyosságát.
Lelkünkben fájdalommal, szívünkben egy űrrel, és egy mély elveszettség érzetével születünk meg erre a világra. Amikor megtaláljuk Istent, otthonra lelhetünk, és az Ő békéje tölti be a szívünket.

Amikor Járed még kisfiú volt, vacsora után gyakran elmentek férjemmel egy sétára, míg én a kislányunkat fektettem le.  Egy nap férjem, Dan, kíváncsi volt Járed tájékozódási képességére.
 "Milyen messze vagyunk az otthonunktól, kisfiam?" - kérdezte.
"Nem tudom, apa." - válaszolta Járed.
"És azt tudod-e, hogy éppen most hol vagyunk?" Kisfiúnk ismét így válaszolt:
"Nem tudom". Férjem elnevette magát:
"Hát, úgy tűnik, teljesen elvesztél, kisfiam." Járed felnézett apukájára, és elmosolyodott:
"Apa, én nem veszhetek el, hiszen itt vagy mellettem!"

Nem ugyanezt tapasztalhatjuk meg az Istennel való életünkben is? Ha Ő velünk van, soha sem vagyunk elveszettek, és teljes békesség és nyugalom uralkodik bennünk.
Mindez szépen hangzik, de hogyan válhatunk birtokosaivá ennek a békének?
Újra, és újra beleesek abba a hibába, hogy úgy telezsúfolom a napomat mindenféle teendőkkel, hogy a belső nyugalmam már dél előtt elpárolog. Ugyanakkor Pál arra buzdít bennünket, hogy Krisztus békéje irányítsa a szívünket. Sport vonatkozásában az irányítás a következőket jelenti: "levezeti a játékot, kiosztja a díjakat. A görög játékokban a bírók tiltották el a sportszerűtlen játékosokat a küzdelemtől. Ezeket a bírókat mai szóval játékvezetőnek hívjuk, a küzdőtér pedig a szívünk. A szív az ember legbelsőbb részét, középpontját jelenti. A béke elkezdi irányítását a legbensőnkben, és onnan árad ki életünk minden területére, zugára, - akkor, ha engedjük, hogy Isten jelenléte uralkodjék bennünk.
Ha őszinték vagyunk magunkhoz, gyakran elkelne egy játékvezető az életünkbe, aki irányítana bennünket, mert küzdelmekkel telve van az életünk. Áhítozunk nyugalom és béke után, de életünk  vezetését már vonakodva adjuk át, mert úgy érezzük kicsúszik a gyeplő a kezünkből.
Emberi kapcsolatainkban is a békére kell törekednünk. Nagyon nehéz azzal összeveszni, aki letette fegyverét, és átadta élete irányítását Istennek.
Átadás. Ijesztően hangzik? Pedig ez a valódi békesség mozgatórugója.
Minden esetben, ha átadjuk életünk minden mozzanatát: aggódásainkat, fájdalmainkat, terveinket, örömeinket Istennek, akkor a béke elkezdi kormányzását bennünk. Úgy is mondhatnánk, hogy Istennek békéje a mi "uralkodónk", és minden alkalommal készen áll arra, hogy vágyunkra felelve békességre és bizalomra vezessen bennünket Krisztusban. De az első lépést nekünk kell megtennünk: át kell engednünk az irányítást Krisztusnak.
A békesség elnyerése mindig a mi döntésünkön, meghívásunkon múlik.

Imádkozzunk:
Atyám, dicsőítelek, mert békét adsz nekem. A Te jelenléted az életemben elvezet a teljes békességhez, ahol a lelkem megpihenhet. Bocsáss meg, mert olyan gyakran zsúfolom tele a napjaimat mindenféle tennivalókkal, olyannyira hogy nincs időm Rád figyelni. Segíts minden nap megismerni a tervedet az életemre vonatkozóan, hogy a Te békességed tudjon uralkodni bennem.
Jézus nevében, Ámen

Most te jössz:
Gondold át az életedet, a szíved és a gondolataid káosszal és stresszel vannak megterhelve? Ha ez így van, vizsgáld meg, honnan ered mindez, majd végezd el a szükséges változtatásokat, hogy Istennél megpihenhess.
(Girlfriends in God)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések