Három szeretetteljes ígéret a stressz oldásához és a megpihenéshez


"Közeledjetek Istenhez, és ő is közeledik hozzátok" (Jakab 4:8a).




Hetekig próbáltam produktív lenni, és arra gondoltam, hogy minden rendben lesz. De a szívem mélyén, ahol senki sem láthatta, nem éreztem jól magam.




Annyi minden megváltozott az életemben ilyen rövid idő alatt. Nem voltak tervrajzok arra, hogy mi vár rám, és minden nap új bizonytalanságok merültek fel, amiktől meg kellett védenem a gyermekeimet - miközben próbáltam feldolgozni a dolgokat magamban.




A stressz és az aggodalom mindig újra felbukkan az utunkon, nem igaz?




Ahogy egy reggel túráztam egy ösvényen, megdupláztam az elemzőképességemet, hogy megoldjam a dilemmáimat. De ezzel csak annyit értem el, hogy még több nyugtalanító gondolat töltötte meg az elmémet! Amikor elértem a domb tetejét, és visszafordultam, hogy visszasétáljak, a szívem megbénult, és az érvek és ellenérvek között tépelődött.




Te is éreztél már valaha így - a szíved feszült és pihenésre vágyik?




Nem tudom, mit tegyek. Segíts, Istenem - kiáltottam csendesen.




Lefelé haladva a magas, zabolátlan fűben észrevettem valamit, amit felfelé jövet nem láttam. Narancssárga pipacsok foltjai virágoztak, kinyíltak a felhőkön áttörő napfény alatt.

Hogy nem vettem észre a pipacsokat, amikor felfelé mentem?




Kiderült, hogy a pipacsok érzékenyek az elemekre, és szorosan záródnak, ha hideg és szeles az idő. Amikor azonban a napfény felmelegíti őket, a szirmok kinyílnak, és magokat eresztenek a szélbe.




Mindannyian olyanok vagyunk, mint egy pipacs. A szívünk úgy záródik, mint a szirmok, amikor stresszesek vagyunk, de kinyílik, amikor gondjainkat Isten meleg kezébe vetjük. Úgy tűnhet, hogy Isten hallgat, de Isten meghallja kimondatlanul is segítségért szóló imáinkat. Isten arra hív minket, hogy megnyíljunk az Ő szeretete előtt, mint vadvirágok a napon. Isten segítségére támaszkodhatunk.




Ahogy ott álltam és csodáltam, amiről most már tudom, hogy kaliforniai aranypipacsok, szentírási igék jutottak eszembe, amelyek segítettek feloldani három stresszt, amit éreztem. Talán a te szívednek is szüksége van ma ezekre az igazságokra, mint az enyémnek, ezért íme három ígéret Istentől, hogy segítsen nekünk fellélegezni az Ő békéjében:

1. Amikor nem tudod, mit tegyél, Isten azt súgja Igéjén keresztül: "Vesd rám gondjaidat!".




„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.”

‭‭1Péter‬ ‭5‬:‭7‬ ‭





Mint a napfényben kinyíló virág, engedd át gondjaidat Istennek - nem úgy, hogy nem veszel róluk tudomást, hanem úgy, hogy megnevezed őket, és rábízod magad. Istent érdekli, hogyan érzed magad. Ő szeretné hordozni a terheidet.




2. Amikor nincsenek szavaid az imádsághoz, a természet szépségében közeledhetsz Istenhez.




"Közeledjetek Istenhez, és ő is közeledik hozzátok" (Jakab 4:8a).




Az imádkozásnak nem kell otthon ülve történnie. Menj ki a szabadba, és hagyd, hogy Isten megérintse a szívedet a teremtésén keresztül. Töltsd az imaidődet egyszerűen azzal, hogy megpihensz Isten jelenlétében a természetben, és hagyod, hogy felfrissítsen. A legbensőségesebb imabeszélgetések gyakran spontán módon történnek, amikor végre van helyed levegőhöz jutni.




Te is jobban fogod érezni magad odakint, Isten teremtésében! Kutatások szerint a fák egyszerű nézegetése vagy a természet hangjainak hallgatása csökkenti a stressz-szintet és helyreállítja a pozitív hangulatot, enyhíti a depressziót és az iskolával, a munkával és a mindennapi élettel kapcsolatos szorongást.

3. Amikor arra vágysz, hogy valaki átöleljen, Jézus kinyújtja a kezét, hogy segítsen neked.




„Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.”

‭‭Ézsaiás‬ ‭41‬:‭10‬ ‭


Jézus soha nem mond le rólad. Soha nem fog elfáradni tőled vagy a gondjaidtól. Azt mondja: Maradj bennem. Én szorosan tartalak téged.




Képzeld el Jézust most veled, amint ott áll a gondjaid közepette. Milyen segítségre van szükséged? Oszd meg vele. Mit mond Jézus cserébe? Mit szeretne Jézus, hogy kapj tőle?




Bármi legyen is az, nyisd meg magad az Ő szerető gondoskodásának, és engedd, hogy Isten szavai békét hozzanak a lelkedbe. Pihenj meg Isten e szerető ígéreteiben, amelyeket neked szánt.




Jézus, segíts megállítani az aggodalomban való vergődést, és húzz közel hozzád! Köszönöm, hogy szeretsz engem. Vonj magadhoz közel.

Jézus nevében, ámen.








Forrás:
Bonnie Gray
Three Loving Promises To Help Release Stress and Find Rest
October 11, 2023
Daily Devotion



Fotó: canva.com 

Megjegyzések

  1. Drága Uram, köszönöm a biztatást! Erre van szükségem ma és minden nap. Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések