Ha úgy érzed le vagy maradva, olvasd ezt el

“ Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.” Prédikátor 3:1


Hátul.




Sokszor éreztem már így. Lemaradva a karrieremben, lemaradva a szilárd kapcsolatok kialakításában, és lemaradva abban, hogy elérjem azokat a mérföldköveket, amiket szerintem el kell érnem.




Gondolom, te is érezted már ezt - mintha a fejlődésed megrekedt volna, és lemaradnál, miközben mindenki boldogan száguld melletted.




A kultúra gyorsan kínál megoldást a vágyott fejlődésre. Egy bizonyos étrendkiegészítővel vagy diétás tervvel "10 kilót fogyhatsz egy hét alatt". Ha a pénzügyeidet szeretnéd növelni, milliós eredményeket ígérnek neked egy háromnapos konferencia után. Minden olyan célhoz, amit valaha is kitűztél magad elé az otthonoddal, a testeddel, a házasságoddal vagy a karriereddel kapcsolatban, létezik egy rövidített megoldás. Nézd meg a hirdetéseket a bizonyítékért.




Ó, bárcsak ilyen egyszerű lenne a növekedés.




Az én iowai családi farmom egy másik - jobb - történetet is tud mesélni a növekedésről. A farmon most éppen az aratás időszaka zajlik, amikor megnyírjuk a földeket, hogy behozzuk a termést. Ezek a magasra törő növények tavasszal elültetett apró magokból nőttek ki. Isten lassan növeszti a növényeket a magoktól a gyökerekig, a száraktól a levelekig. Az utolsó dolog, ami a kukoricatáblán növekszik... a kukorica.

Mégsem láttam még egyszer sem, hogy egy kukoricatábla is kiborult volna, annyi év alatt, amióta farmerfeleség vagyok. Soha nem láttam, hogy egy kukoricanövény összehasonlította volna magát egy másik, gyorsabban növekvő szárral. Soha nem láttam, hogy egy kukoricanövény megkérdőjelezte volna az értékét, amikor a növekedés lassú volt.




Mint kiderült, sokat tanulhatunk, ha figyelünk a mezőkre. Mert itt az igazság: nem arathatunk ugyanazon a napon, amikor vetünk.




Ez igaz a növényekre, és igaz az emberekre is.




Megértem, milyen frusztráló lehet, ha úgy érzed, hogy lemaradsz, különösen, ha ez olyasmivel kapcsolatos, amiért már régóta imádkozol. Úgy érezheted, hogy körülötted mindenki arat, miközben te egy apró mag vagy, amely a föld alatt rekedt.




De itt van két dolog, amiről tudom, hogy igaz a növekedéssel kapcsolatban:




A növekedés időbe telik, néha egy egész életen át.

A Prédikátor 3:1-ben Isten megmutatja nekünk, hogy a mezőhöz hasonlóan mi is évszakokon keresztül növekedünk: „Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.”

‭‭

Ezek az időszakok tele vannak hullámvölgyekkel: gyász, tánc, sírás, nevetés, ültetés és kitépés (Préd 3:2-8). Nem minden időszak adja pontosan azt, amit szeretnénk, de Isten lassan kibontakoztatja tökéletes tervét a növekedésünkre.




A növekedés nehéz.

Bárcsak Isten mindig tengerparti kirándulásokkal növelné a hitemet. A növekedéshez küzdelemre szükség, de azért imádkozom, hogy kikerüljek a küzdelemből. De ahogy Isten formál bennünket, Őt jobban érdekli a szívünk átalakítása, mint a körülményeinké.




Nem fogok boldogító masnit tekerni a nehéz dolgok köré, amelyekkel szembe kell néznetek. Mindannyian egyedül döntjük el, hogyan éljük meg a nehéz időszakot. Minden jogod megvan ahhoz, hogy szörnyen érezd magad azokkal az évszakokkal kapcsolatban, amelyek próbára tettek téged. Minden jogotok megvan arra, hogy gyászoljátok a veszteségeket. Minden jogotok megvan arra, hogy azon tűnődjetek, miért tart ilyen sokáig a vágyott növekedés.




És azt is ... biztos lehetsz benne, hogy a gyümölcsöző növekedés időszakai Isten tervének részei. A Prédikátor azt ígéri nekünk, hogy a gyógyulás, a szeretet és a béke része a nagyobb történetünknek.




Isten időzítésében, az Ő módján minden évszaknak megvan a célja: a tél csendje, a tavasz szépsége, a nyár növekedése, és - ahogyan mi is tapasztaljuk itt a farmon - az őszi aratás.




Amíg a szíved még dobog, addig az isteni Gazdálkodó még termeszt téged. Hagyd, hogy megtegye azt, amire csak Ő képes. A te aratásod is eljön.




Istenem, Te vagy az aratás Ura. Lassíts le, hogy meglássam, milyen gyönyörű módon növesztesz engem - évszakonként -, hogy bőséges termést hozzon életem mezején. Jézus nevében, Ámen.




Forrás:

By Jennifer Dukes Lee

Read This if You Think You’re Falling Behind

October 2, 2023

Daily Devotion

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/10/02/read-this-if-you-think-youre-falling-behind

Fotó : canva.com

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések