Hálásnak lenni "mindenben"

Minden helyzetben adjatok hálát Istennek — mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézusban! 1 Thesszalonika 5:18 (EFO)

Őszinte leszek, néha a "minden" ebben a versben az, ami megfog. A legtöbben tudunk hálásak lenni, sok mindenért, sokszor, de "minden" körülmények között? Az nehéz lehet.

Mi van akkor, amikor betegségben találod magad vagy kudarc ért, vagy hatalmas veszteségen mész keresztül... mi van akkor, amikor egy szeretted túl korán hagyja el ezt a világot, és még mindig nem látsz át a könnyeiden... vagy amikor imádkozol a tékozló szerettedért, hogy hazatérjen, és úgy tűnik, hogy az imák megválaszolatlanok... mi van akkor, amikor csüggedt vagy, kiábrándult vagy, és hitetlenséggel küzdesz. ...vagy amikor túlterhelt vagy, túlhajtottad magad, és csak küzdesz a túlzott stresszel szemben...mi van akkor, amikor többre lenne szükséged, és az út nem tűnik egyértelműnek...vagy amikor az emberek kegyetlenek, az élet igazságtalannak tűnik, és az ellenség a hátadba liheg...mi van akkor, amikor jönnek a viharok, és lerobban az autó, vagy leáll a légkondicionáló egy ünnepi hétvégén (igaz történetek)...

Igen, ezek azok a "minden" dolgok, amelyekben nehéz lehet hálát találni, legyen szó hatalmas veszteségekről vagy csak az élet bosszúságairól. De Isten igéje soha nem változik meg, hogy a körülményeinkhez igazodjon. Az Ő Igazsága a mi körülményeink fölé emelkedik, hogy mi is így tegyünk. Nem azt mondja, hogy adjatok hálát "érte", hanem "mindenben", mert Ő tudja, hogy mélyebben épít az életünkbe és a jellemünkbe, mint ahogyan a nehéz idők nélkül valaha is építhetne.

Erősödünk. Kitartást nyerünk. Emlékeztetnek minket arra, hogy az igazi öröm sosem azon alapul, hogy hogyan érezzük magunkat vagy a külső helyzetünkön. Megértjük, hogy Isten útjai nagyobbak, az Ő gondolatai magasabbak, és biztosak lehetünk abban, hogy Ő tart minket a kezében.

És Ő velünk van.

Mindig.

Bármivel is állsz szemben, a jó hír az, hogy felébredtél. Ő adta nekünk a mai napot. És ha még mindig itt vagyunk, élünk és lélegzünk, akkor minden lélegzetvétellel tiszteljük Őt.

Légy biztos barátom, soha sem egyedül vívod meg a csatákat. Maradja erős. Válaszd az örömöt. Válaszd, hogy hálás leszel "mindenért". Mert Ő építi a nagyságot. A dolgok jóra fordulnak. Ő meghallgatja imáinkat, Ő mindent lát és mindent tud. Van célja a fájdalmainknak, és reményt hoz a holnapjainkra...

Kegyelem neked ezen a napon.

A hit és az élet keresztezése: Ismerd fel ma, hogy a legnehezebb kihívás, amivel most szembenézel, valójában egy nagyobb áldás lehet, mivel Isten erőteljes módon munkálkodik az életedben és az életeden keresztül. Bármilyen nehéz is, döntsd el, hogy hálát adsz Neki "minden" dologban.

További olvasásért: Zsoltárok 118:24, Efézus 5:20, Zsoltárok 100:1-5.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések