A sötétségből a világosságba

„a sötétség nem lenne elég sötét neked, az éjszaka világos lenne, mint a nappal, a sötétség pedig olyan, mint a világosság.”
‭‭Zsoltárok‬ ‭139‬:‭12‬ ‭


10 éves voltam, amikor először hallottam az evangélium üzenetét.


A kommunizmus által elsötétített országból, a volt Szovjetunióból származom. Családomat az alkoholizmus terhelte, apámat börtönbe juttatta, és anyámat gyakran öntudatlanul dobta az út szélére. Azon az éjszakán, amikor anyám elment tőlünk, csak arra emlékszem, hogy idősebb nővéremet, Katyát láttam, amint a sötét ablakon keresztül kémlelte őt.




Katya azt mondta, hogy mélyen a mellkasában érezte, hogy soha többé nem fogjuk látni anyánkat. És a mai napig nem tudjuk, mi történt vele; soha nem jött vissza.




Gyakran még Isten gyermekeiként is megválaszolatlan kérdésekkel szembesülünk. Nem tudom, miért nem tért vissza soha az édesanyánk. Nem tudom, hogyan éltük túl a szegénység és az éhezés napjait. De mielőtt megismertem volna Őt, Isten már minden megválaszolatlan kérdésemben támogatott.




A nővéremet és engem hamarosan egy árvaházba vittek ahol fizikailag és verbálisan is bántalmaztak minket.Emlékszem, arra gondoltam, hogy így bánnak a gyerekekkel? Egyik este a kegyetlenség odáig fajult, hogy, meggyűlöltem az egész életemet.

Ekkor találkoztam Istennel. Látta a szívemet, és bár akkor még nem ismertem Istent, arra bíztatott, hogy nézzek előre, mert ez a sok fájdalom egy nap a múlté lesz.




Isten nem mindig húz ki minket a sötét körülményekből, de a Zsoltárok 139:12 emlékeztet minket arra, hogy “a sötétség nem lenne elég sötét neked, az éjszaka világos lenne, mint a nappal, a sötétség pedig olyan, mint a világosság.”



Isten látott engem abban a sötétben. Tudott a küzdelmeimről. És az Ő erejével megengedte, hogy elviseljem a szenvedést, és egy világosabb nap felé lépjek.




Később a nővéremet és engem áthelyeztek egy másik árvaházba, ahol a gondozók nem tűrtek el semmiféle bántalmazást. A légkör teljesen más volt. És nem sokkal azután, hogy megérkeztünk, az új árvaházunk igazgatója megdöbbentő döntést hozott: Megengedte, hogy a Karácsonyi Gyermek cipősdobozos akció ajándékokkal jöjjön be, és megossza az evangélium üzenetét.




Sok ajtót kellett az Úrnak csodálatos módon megnyitnia ahhoz, hogy azok a drága cipősdobozok bejussanak a nehezen elérhető országomba, bejussanak az árvaházamba, és elérjenek engem. Nincs más, akit dicsőíteni lehetne, csak Őt.

Amikor megkaptam a cipősdobozos ajándékomat, minden olyan izgalmas, színes és új volt benne! Olyan egyszerű dolgok, mint a hajcsat és a saját naplóm, örömmel töltöttek el. De mindennél fontosabb volt a cipősdobozomban az, hogy a Karácsonyi Gyermek cipősdoboz akció révén először hallottam az evangéliumot.




A mai napig emlékszem arra az életet megváltoztató üzenetre. Egy olyan Istenről beszéltek, akit Atyánknak hívhatunk. Meséltek Jézusról, aki a mennyből jött a földre, hogy megmentsen minket.




Árvaként ez számomra azt jelentette, hogy Isten az örökbefogadás Istene! Egész gyermekkoromban az volt az álmom, hogy egy szerető család tagja legyek, és most Isten meghívott az Ő királyi családjába. Úgy éreztem, mintha a fény végre területet nyert volna a sötétség felett az életemben. Átadtam terheimet Jézusnak, és elkezdtem hűségesen imádkozni és keresni az Ő szívét. A hitnek ez a magja, amelyet a cipősdobozomon keresztül kaptam, az évek során mélyen gyökerező, Istenbe vetett hittel virágzott ki. A sötétség többé nem tudta megakadályozni, hogy a fény bejusson.

Ma mindannyian szembenézünk a sötétséggel a mennynek ezen oldalán. De nem számít, milyen mélynek tűnnek az árnyékok, Isten lát minket. Hallja kiáltásainkat, és hűségesen válaszol.

Még mindig sok olyan gyermek van, aki még nem ismeri az Isten királyi családját. Tartsunk ki hitben, mert közeleg a nap, amikor minden hívő együtt lesz a világosságban, mint Isten királyi családja.




Istenem, nincs olyan sötétség, amelyet ne tudnál áttörni. Nincs olyan törés, amit ne tudnál megváltani. Nincs semmi, amit ne tudnál a mi javunkra és a Te dicsőségedre használni. Köszönjük, hogy befogadtál minket a Te királyi családodba! Jézus nevében, Ámen.






Forrás:
By Irina Creek
From darkness to light
October 06, 2023
Daily Devotion


Fotó : canva.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések