Hogyan élhetek igazán Istennek tetsző életet?

Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket. (2. Péter 1:3)


Amikor a gyerekeim nőttek fel, minden nyáron egy hetet töltöttünk egy táborban az Adirondack-hegységben. Csodálatos kikapcsolódás volt.

A természet romlatlan szépséggel volt jelen ezen a helyen arra várva, hogy felfedezzük. Így amikor az egyik évben testmozgást kedvelő barátaim - akikkel együtt nyaraltunk - azt javasolták, hogy csatlakozzunk hozzájuk egy mérsékelt túrára, beleegyeztünk.

Nem sokáig tartott, mire rájöttem, hogy az ő definíciójuk és az én definícióm a "mérsékelt" szóra nem ugyanabból a szótárból származik. Én egy lágyan kanyargó, emelkedő ösvényt képzeltem el de ehhez képest sziklákon és gyökereken másztunk egyre feljebb.

Toltam. Húztam. Feszítettem. Dúltam-fúltam magamban. És talán még néhány percig duzzogtam is.

Nehéz volt a gravitáció vonzása ellen küzdeni. Nagyon, nagyon nehéz. De lefelé jönni teljesen más élmény volt. Ugyanazokon a sziklákon és gyökereken ereszkedtünk le, de közel sem éreztük magunkat olyan feszültnek. Még élveztem is az utazást, mivel még többet láttam a gyönyörű környezetből.

Bár mindkét irányban pontosan ugyanazt az utat választottuk, a gravitáció áramlatával haladva sokkal jobbá tettük az utazást. Körülbelül az ösvény felénél eszembe jutott, hogy ez a túra mennyire hasonlít a keresztény élethez. Vagy Isten erejének áramlásában élünk, vagy nem.

A Szentírás nem hagy kétséget afelől, hogy Istenünk nagy hatalmú Isten. Ez a tény az egész Újszövetségben világossá válik olyan szakaszokban, mint a Lukács 1:35, ahol azt olvassuk, hogy Isten hatalma beárnyékolta a fiatal szűz Máriát, és lehetővé tette számára, hogy kihordja Jézust. A Márk 14:62 azt hirdeti, hogy a feltámadt Jézus most "a Hatalmas jobbján ül". A Róma 1:20 pedig kijelenti, hogy maga a teremtés teszi tagadhatatlanná Isten hatalmát.

Milyen hihetetlen tehát, amikor a 2 Péter 1:3-ban azt olvassuk, hogy: "Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket."

Az Ő isteni ereje rendelkezésünkre áll. Számodra és számomra is. Most azonnal, az Ő Fiának, Jézus Krisztusnak az ismerete által. Jézusban mindent megtalálunk, amire szükségünk van ahhoz, hogy istenfélő életet éljünk.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az istenfélelem egy bűnnel, fájdalommal és romlottsággal teli világ közepette ijesztő és lehetetlen feladatnak tűnhet. Ezért vagyok annyira hálás, hogy Péter tudatja velünk, hogy az istenfélelem a nagy sötétség közepette is lehetséges. Jézusnak köszönhetően megmenekülhetünk "attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban." (2 Péter 1:4)

Nem kell egyedül megküzdenünk a nehéz harcot, hogy jó és tiszta életet éljünk. Nem kell kimerítenünk magunkat, miközben megpróbálunk annyi jóságot összeszedni, amennyit csak tudunk. A keresztény élet soha nem arról szólt, hogy mit tudunk megtenni a saját erőnkből. Hanem arról, hogy teljesen belelépjünk az Ő erejének kegyelemmel teli áramlásába. Barátaim, ez az, amit a Szentlélekkel való együttműködés jelent.

Kimerültnek érzed magad attól, hogy próbálsz elég jó lenni? Lehetetlenül nehéznek érzed, hogy Istennek tetsző életet élj?

Nos, ma jó hírem van számodra. Jézus egyszer sem mondja, hogy "Tegyél értem, hogy megmentsd magad!". Ehelyett gyengéden suttogja: "Közeledj hozzám". (Jakab 4:8) Azt akarja, hogy tanuljunk tőle. Azt akarja, hogy felfedezzük, ki Ő, és mi mindenünk van benne. Azt akarja, hogy ragaszkodjunk azokhoz a drága ígéretekhez, amelyeket adott nekünk, és megkapjunk tőle mindent, amire szükségünk van ahhoz, hogy ma érte éljünk.

 
Drága Uram, segíts, hogy ma a Te erőd áramlásában éljek. Hiszem, hogy mindent megadtál nekem, amire szükségem van ahhoz, hogy érted éljek. Arra kérlek, Uram, hogy folyamatosan változtass engem, hogy egyre inkább úgy nézzek ki, úgy gondolkodjak és úgy szeressek, mint Te. Jézus nevében, Ámen

Proverbs 31 ministries / How Can I Really Live a Life That Pleases God? / by LYSA TERKEURST

Kép: https://hu.pinterest.com/pin/25614291614959384/


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések