Szeretve lenni

 Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. (János 15:9)


Egész életemben mindig úgy éreztem, csak második vagyok, nem annyira jó, mint mindenki más a környezetemben.

Pom-pom lány voltam a gimnáziumban de csak csereként játszottam. Ez azt jelentette, hogy benne voltam a csapatban és mindent együtt csináltam a lányokkak, de egyértelmű volt, hogy nem vagyok annyira ügyes mint a többi cigánykerekező, magasra ugráló pom-pom lányok. Éppen csak bekerültem a csapatba. Utoljára választottak ki.

Amikor jelentkeztem az egyetemre, akkor is várólistára kerültem. Azért kerültem be, mert valaki az utolsó pillanatban kiesett. Éppen csak bekerültem. Utoljára választottak.

Még akkor is amikor az esküdtszékben kellet részt vennem, akkor is csak csere voltam. Végig ott kellett lennem és mindent meghallgatnom, ha valaki végül nem tudna részt venni, de még szavazati jogom sem volt. Éppen csak bekerültem. Utoljára választottak.

Vajon te is éreztél már hasonlót? Ilyen ,,futottak még” tapasztalod volt már? Éppen csak bekerültél? Az utolsó voltál, akit választották? Ha igen, akkor tudd, nem vagy egyedül.

Nagyon szeretem János tanítvány történetében azt, hogy ő kétség nélkül tudta, hogy nem második Jézus szemében. Úgy utalt saját magára, hogy ,,az akit Jézus szeretett”. Tudta, hogy ő Jézus kedvence. Jézusnak Péter is a kedvence volt, és Jakab és András, Fülöp és mindannyian. Te is és én is.

János nem úgy érette, hogy minden ember közül őt szerette Jézus a legjobban. Viszont valószínűleg úgy értette, hogy minden emberi tulajdonsága közül, amit a környezete elmondhatott róla, ez volt a legfontosabb, hogy őt Jézus szereti.

Nézd meg, hogyan utal magára János:

Jézus mellett telepedett le egyik tanítványa, akit Jézus szeretett. (János 13:23)

Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit kedvelt Jézus, és hírül adta nekik: „Elvitték az Urat a sírból, s nem tudni, hova tették.” (János 20:2)

Péter hátrafordult, s látta, hogy az a tanítvány, akit Jézus kedvelt, s aki a vacsorán a keblére hajolt és megkérdezte tőle: „Uram, ki árul el?” – az követi. (János 21:20)

Megmosolyogtatnak ezek az igeversek? Azért engem lenyűgöz János magabiztossága. Azt gondolom, hogy neked és nekem is így kéne élnünk.
…A nevem Sharon, akit Jézus szeret.

Mondd el te is ezt a mondatot: A nevem …., akit Jézus szeret.

Nem csere játékos vagy, nem vagy a ,,futottak még" kategóriában, akik éppen csak bekerültek a csapatba, akit utoljára választottak. Te kiválasztott vagy, mert Jézus kedvence vagy és én is. Jézus ezt mondja rólad: Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. (János 15:9)

Szóval legközelebb, amikor kevesebbnek érzed magad másoknál, mondd magadnak ugyanazt, amit János is mondott: Én vagyok az, akit Jézus szeret.

Atyám, néha középszerűnek érzem magam, de tudom, hogy Te nem szeretnéd, hogy így éljek. A Te igéd azt mondja, hogy kiválasztott vagyok, szent vagyok, szeretett. A Szent Lélek által erővel felruháztál és Jézus szeretetében élhetek . Én vagyok az, aki Jézus szeret. Segíts, hogy úgy éljek, hogy ebben hiszek. Jézus nevében, Ámen.

                                                               

(forrás: proverbs31.org
https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2023/02/14/living-loved
Sharon Jaynes-Living Loved
fotó:pinterest.com)


Megjegyzések

  1. Köszönöm, drága Jézusom, hogy Te feltételek nélkül elfogadsz és szeretsz! Légy áldott e nagy irgalomért! Ámen

    VálaszTörlés
  2. E'n is szeretne'm neked megko"szo"nni Uram,hogy engem is szeretsz,e's minden emberta'rsaimat!A'ldott legyen az U'r neve eze'rt a nagy irgalome'rt,kegyeleme'rt!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések