Engedd, hogy az Isteni szándék felülírja a terveidet

"Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az ÚR tanácsa valósul meg." (Péld.19,21)


Tudtam, hogy a szüleim egy kicsit csalódottak lesznek.  Elvégre, kora gyermekkorom óta mindketten azt akarták, hogy ugyanarra a főiskolára járjak, ahová ők is jártak de miután körbejártuk az egyetemeket, az Úr azt a vágyat adta a szívembe, hogy egy másik iskolába jelentkezzek.

Ez nem egy akármilyen iskola volt: A szüleim egyik rivális iskolája.

Az elmém és a szívem ellentmondásoktól volt hangos, de végeredményben Isten rendezte a lépéseimet, és a szüleim a sok fenntartás után végül áldásukat adták rám. Még mindig emlékszem, hogy apám felhívott az első tanítási napon, hogy emlékeztessen, még nem késő átiratkozni.

Az én fejembe is megfordult a gondolat, de tudtam, hogy Isten volt az, aki beavatkozott a terveimbe.

Négy csodálatos év után, miután a legjobb barátokat szereztem, akiket az ember csak kívánhat, és még a férjemmel is találkoztam, visszatekintve arra az időszakra az egyetemen, látom, hogy Isten miért irányította oda a lépteimet.

Évekkel a diploma megszerzése után apám felhívott, hogy elmondja, örül, hogy más utat választottam, mint amire számított. Elmosolyodtam. Láthattam a valóságban, hogy amikor Isten beleszól a terveinkbe, az mindig egy nagyobb cél érdekében történik.  A Példabeszédek 19:21-ben található bölcsesség így magyarázza ezt: "Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az ÚR tanácsa valósul meg."

Szeretem, ahogy a biblia rámutat, hogy nem csak néhány tervünk van - sok tervünk van.
Rám ez mindenképpen igaz. Vannak listáim, jegyzeteim, emlékeztetők tele ötletekkel, amiket ki akarok próbálni, könyvekkel, amiket el akarok olvasni, és célokkal, amiket el akarok érni.

Időnként frusztráló azt realizálni, hogy valójában se elég időm se elég energiám nincs megvalósítani mindazt, ami a szívemen van.

Nincs garancia arra, hogy terveink tökéletesen megvalósulnak, így gyakran szembesülünk annak a kudarcával, hogy terveink csak listaként sorakoznak a jegyzetfüzetünkben, firkálmányok maradnak a naplónkban.

De mi lenne, ha úgy döntenénk, hogy a meg nem valósult vagy félbeszakadt terveinkre nem kudarcként, hanem lehetőségként tekintünk? 

Mi van, ha Isten az általunk "meghiúsult terveknek" nevezett dolgokat az Ő nagyobb céljaira használja?

Gondoljunk Jézus néhány tanítványára. Máté azt tervezte, hogy vámszedő lesz. (Máté 9:9) András, Péter, Jakab és János halászok akartak lenni, de egy Jézussal való találkozás felülírta ezeket a terveket, hogy az evangéliumot minden nemzethez eljuttassák. (Máté 4:18-22)

A beteljesületlen tervek gyakran Isten nagyobb céljainak útjai.

Amikor a terveink helyett Isten céljára összpontosítunk, megszabadulunk a terveink által keltett nyomástól.  Megszabadulunk a késztetéstől, hogy mindent egyszerre csináljunk, és a frusztrációtól, amikor rájövünk arra, hogy ez képtelenség.

A tervek azok, amiket szándékunkban áll megtenni, de a Krisztusban való célunk hatásai messze túlnőnek a szándékainkon.

Nem számít, milyen tervek valósulnak meg - vagy nem valósulnak meg - ebben az évben, mindig békességünk lehet, ha tudjuk, hogy még ha nem is járunk sikerrel,  Isten szándéka mindig győzedelmeskedik.


Drága mennyei Atyám, köszönöm a sok ötletet és tervet, amit a szívemre helyeztél erre az új évre. Imádkozom a hitért, hogy minden egyes tervet Rád bízzak, és bízzak abban, hogy a Te nagyobb célod győzedelmeskedni fog.  Köszönöm a Te békédet minden körülmények között, függetlenül attól, hogy milyen úton vezetsz engem ebben az évszakban. Jézus nevében, Ámen.

Proverbs 31 ministries / Allow God's Purpuse to interrupt your plans by CHRISTINA PATTERSON

Kép: https://hu.pinterest.com/pin/1116611301336531983/


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések