Miért vezettél ide, Istenem?

Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.


Ésaiás próféta könyve 43:19 


Arra számítottam, hogy pozitív visszajelzést fogunk kapni arra vonatkozóan, hogy jól döntöttünk, amikor hitben léptünk a férjemmel. Ehelyett falakba ütköztünk. 

Férjemmel éppen az ország egyik feléből a másikba költöztünk, másodszorra. Hónapokig imádkoztunk vezetésért, tanácsot kértünk hittestvéreinktől mielőtt megtettük volna ezt a lépést. Arra kértük Istent, hogy nyisson ajtót nekünk, ha az a terve, hogy férjem elfogadja az új munka lehetőséget. Isten megtette, de amikor beléptünk a kitárt ajtón, falakba ütköztünk. 

Nem sikerült eladni a házunkat. Aztán, egy félreértés miatt nem kaptunk ideiglenes elhelyezést a munkahely közelében, ezért a férjem szüleinek a házában laktunk hónapokig. Hálásak voltunk, hogy van tető a fejünk felett, de a másfél órás ingázás a munkahelyre megviselte a férjemet. Amikor megtudtuk, hogy a második gyermekünkkel terhes vagyok, még inkább sürgetővé vált, hogy saját otthont találjunk. A legjobb szándékunk ellenére mégsem pottyant az ölünkbe azonnal egy ház, amit sajátunknak nevezhettünk. 

Mit tegyünk akkor, amikor Isten egy bizonyos útra állít bennünket, aztán pedig akadályokkal találkozunk? Hogyan tudunk hitben cselekedni, amikor bizonytalannak tűnik minden? Azokban a hónapokban, amikor férjem szüleinél laktunk, azon gondolkodtam, hogy valóban tisztán hallottuk-e Istent? Hiszen a dolgok nem úgy alakultak, ahogy terveztük. 

A bizonytalanságom ellenére Isten munkálkodott. Mindvégig mellettünk volt, de hogy ezt megláthassam, másra kellett fókuszálnom, mégpedig Istenre, Aki örök és sohasem változik. 

Idővel rádöbbentem arra, hogy a küzdelmeinkben Isten soha sem hagy magunkra bennünket, hanem szüntelenül munkálkodik értünk. Az Ő hűséges jelenléte nem azon múlik, hogy miként kapunk választ az imáinkra. Ő minden körülményben hűséges marad. 

Gyakran úgy gondolom, hogy az engedelmesség gyümölcse a saját terveim szerinti kibontakozás. Én csak az egyik pontból a másikba jutást tartom szem előtt, és nem veszem észre Isten munkálkodását mindeközben. Isten mindenképpen egy bővöldödő élettel akar megáldani bennünket, de ezt gyakran egészen másképpen valósítja meg, mint ahogy mi azt elképzeljük. 

Ézsaiás 43:19-ben az Úr így szól: Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok. 

Látod az „új” kifejezést a szövegben? Azt jelenti, hogy „nem olyan, mint amire számítunk”. Isten kinyitott számunkra egy ajtót. Elkészítette az utunkat, csakúgy, mint az izraelitáknak, akik fogságban voltak. A probléma ott kezdődik, hogy mi emberek, gyakran csak egyetlen utat tudunk elképzelni Isten tervének kibontakozásakor. 

Isten azonban látja életünk útjának teljes térképét. Ő nemcsak a jelen akadályait látja, hanem a célt is ami a győzelemhez vezet. Isten látja azokat a szükségleteinket is, amire mi nem is gondolunk, mert Ő a mi mennyei Atyánk, aki a javunkat akarja. 

Később döbbentem rá, hogy férjem szüleinél töltött hónapok az Istentől kapott stabilitást nyújtották az elsőszülött gyermekünknek. A hatalmas változásban szüksége volt ismerős arcokra. Nem is gondoltam erre, hiszen a szemeim előtt csak az lebegett, hogy minél előbb saját otthonunk legyen. De Isten tudta mire volt szükségünk. Ő látott minden apró részletet, és amikor elérkezett a megfelelő idő, bérlőket találtunk a régi házunkba majd egy tökéletes új otthonunk is lett növekvő családunk számára férjem munkahelye közelében. 

Barátaim! Amikor Istenhez jövünk vágyainkkal, teljes hittel és bizalommal tegyük ezt. Lehet, hogy nem azonnal tapasztaljuk meg a válaszát, de abban biztosak lehetünk, hogy Ő meghallott bennünket, és munkálkodik az érdekünkben. Lehet, hogy nem úgy fognak alakulni a dolgaink, ahogy azt elterveztük, de Isten sokkal hatalmasabb annál, mint mi azt elképzelni tudjuk, és gyakran, amikor nem is gondolnánk, Ő kisimítja utunkat. 

Atyánk! Köszönjük, hogy látod mindannyiunk személyes szükségletét. Mi sokszor megkérdőjelezzük ezt. Nyisd fel a szemünket, kérünk, hogy észrevegyük munkálkodásodat az életünkben akkor is, amikor nem terveink szerint alakulnak a dolgaink. Tudjuk, hogy Te mindenható Isten vagy, és nálad jó kezekben vagyunk, hiszen Te mindig hatalmasan és csodálatosan cselekszel. Jézus nevében, Ámen 

Ige a mai napra: 

Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. 

Példabeszédek könyve 3:5,6 








Forrás: Proverbs31 Ministries Daily Devotionals, Abby McDonald, Why Did You Lead Me Here, God? April 22, 2020. https://www.proverbs31.org/ , fordítás: csendespercek, fotó: pinterest.com 





Megjegyzések

  1. Köszönöm ezt az írást! Isten bíztatása mindig időben jön. Nagy szükségem volt most erre a bizonyságtételre.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések