Menedékhely


„Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsoltárok 32,7-8)


Gyakran játszottam bújócskát a három testvéremmel, valamint a sok baráttal és unokatestvérrel, akik gyakran vendégeskedtek nálunk gyermekkoromban. Emlékszem elbújtunk az ágy alá, a szekrény mélyére, sőt még a konyhaszekrénybe vagy a játékos ládába is belegyömöszöltük magunkat, csak hogy minket találjanak meg utoljára.
Néhanapján, mikor próbálom kézben tartani a gyülekezeti életet, a gyerekek elfoglaltságait és a munkahelyi határidőket, szeretnék találni egy helyet, ahová elbújhatnék. Egy helyet, ahol nem hallom a telefon jelzéseit az értesítőkről és emlékeztetőkről. Egy helyet, ahol nem hangzik fel, „ Anya, szükségem van rád.” Egy helyet, ahol nem kattog folyamatosan az agyam tele információhalmazzal. Sajnos már nem hiszem, hogy beférnék a konyhaszekrénybe vagy a játékokkal teli ládába.
Mégis, van egy eldugott helyem, ahová eltűnhetek minden elől, és csendben lehetek. Ahol önmagam lehetek. Ahol Isten gyermeke lehetek. A mai igénkben Dávid szavait olvashatjuk a 32. zsoltárból. Valószínűleg akkor írta ezeket a verseket, mikor Saul elől menekült, mert meg akarta ölni. Barlangokban bujkált, de tudta, hogy biztonságának igazi forrása az ő Ura. Dávid úgy utal Istenre, mint az ő menedékhelye. Korábban arról beszél a zsoltárban, hogy milyen boldog az az ember, akinek bűne megbocsájtatott. Dávid úgy ír, hogy gyenge és nyomorult volt, mikor megpróbálta eltakarni bűneit, de miután megvallotta azokat, Isten szabaddá tette.
Ahogy Dávidnak is segített Isten, mikor menekült és bujkált, rajtunk is segíteni szeretne, mikor homokba dugjuk a fejünket. Isten a mi oltalmunk. Tudja a mi bűneinket, csalódásainkat és fáradtságos versenyfutásunkat az élettel. Arra hív, hogy Hozzá forduljunk.
· Lassítsunk le.
· Legyünk az Ő jelenlétében.
· Valljuk meg bukásainkat.

Amikor Ő vele időzünk, arra emlékeztet bennünket, hogy az Ő követőinek mennyi mindent megad:
· Megvéd minket a bajtól.
· A győzelem énekével vesz körbe minket.
· A legjobb úton vezet minket az életünkben.
· Tanácsot ad és figyel ránk.


Imádkozzunk:

Drága Istenem, Te vagy az én menedékem. Csodálattal tölt el, hogy körülveszel a győzelem dalával. Ahelyett, hogy elbújnék a sok nehézség elől, amely megdermeszt, kérlek Atyám segíts, hogy a te karjaidba rohanjak. Emlékeztess, hogy a legjobb úton vezetsz engem. A te segítséged és vezetésed nélkül egyedül képtelen vagyok rájönni ezekre. Ma hozzád bújok. Jézus nevében, Ámen.

Kérdések:
· Ma milyen próbák elől szeretnél elfutni és elbújni?
· Hogyan bátorít téged a tudat, hogy Isten a legjobb úton vezet és körülölel a győzelmével, miközben behívod Őt a búvóhelyedre?

(https://girlfriendsingod.com/hiding-place-2/, Melissa Spoelstra, fotó:chalkandcheesephotography.com)





Megjegyzések

  1. A kialakult helyzetben rá kellett jönnöm, hogy itt a földön nincs biztos pont. Minden pillanatban változnak a körülmények. Ezeket a változásokat nagyon nehezen élem meg. De ami bizonytalanságot biztos hellyé teszi az egyedül Isten szeretet fiaban Jézusban találom meg. Így indulok neki a napoknak és várom az Ő értem tett változását magamban!

    VálaszTörlés
  2. Isten a mi oltalmunk és erősségünk igen bizonyos segítség a nyomorúság idején!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések