Jézus imája érted

„… hogy tökéletesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél." (János 17,23b)


Óriási kincs nekem Jézus utolsó pillanatairól olvasni, amikor a felső szobában volt a barátaival. Különösen Húsvét környékén. De ugyanakkor szívszorongató is. Tudta, hogy mi fog vele történni. Néhány órán belül tudta, mi lesz:
  • egyikük elárulja.
  • a többbiek nem állnak ki mellette.
  • brutális fájdalmakat kell elviselni egyedül.
És mégis, valahogyan a jelenre tudott összpontosítani az adott pillanatban, nem pedig az ijesztő rettegés uralkodott el rajta.
Igen, azon az éjszakán több, mint 2000 évvel ezelőtt együtt ettek. Együtt ittak. Együtt élvezték Jézussal az utolsó vacsorát.
Aztán imádkozott érted és értem.
Megdöbbent a tudat, hogy gondolt ránk és imádkozott értünk az utolsó pillanataiban.
Szükségem van rá, hogy elolvassam az imáját. Még fontosabb viszont, hogy megéljem azt, amiért imádkozott.
„… hogy tökéletesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél." (János 17,23b)
Mi, akiket már egységre hívott, mutassuk meg a világnak Jézust, és a szeretetét.
Egység. Szeretet.
A sok dolog mellett, amiért imádkozhatott volna, ő az egységet és a szeretetet választotta. Ezért könyörgött. E szerint élünk mi?
  • Egységet és szeretetet látok abban, ahogyan a keresztények beszélnek egymással?
  • Egységet és szeretetet látok abban, ahogyan a frusztrációimat kezelem?
  • Egységet és szeretetet látok abban, ahogy viszonyulok azokhoz, akik másként gondolkodnak, mint én?
  • Egységet és szeretetet látok a pásztorok, gyülekezetek és felekezetek között?
Néha így látom, de szívszaggató, hogy sokszor nem.
Ha nem így látom, mik a meghatározó pontok nekünk, keresztényeknek, vajon mit érzékelhet ebből a szemlélődő világ?
Ezek nehéz kérdések, de fontos kérdések. Olyan kérdések, amelyekkel jó foglalkozni a saját életemben.
Úgy gondolom, végre megértettem, hogy nem kell a hitemet átformálni, vagy bizonygatni az Írások magyarázatát ahhoz, hogy egységben és szeretetben éljek másokkal. Jézus szeretetében kell egynek lennünk, még ha bizonyos kérdésekben nem is értünk egyet.
A fő szempont Jézus. Úgy gondolom, minden mást kristály tisztán fogunk látni a Mennyben.
Ezen a Húsvéton választhatnánk mindannyian azt, hogy közelebb vonjuk az Istent tisztelő egységet és szeretet az életünkben. Úgy tudjuk dicsőíteni Őt, ha megéljük az Imáját.

Mindenható Atyám, Te vágyódsz utána, hogy megkapjuk Jézus szeretetét és abban is éljünk. Szeretnéd, ha egységben és szeretetben járnánk. Segíts, hogy leromboljunk minden akadályt, amelyet azért építettünk magunk köré, hogy biztonságos távolságban legyenek tőlünk mások, főleg azok, akik szenvedést okoznak nekünk, esetleg nem értünk egyet, és add, hogy egyszerűen és őszintén csak szeressük egymást. A hívásodra, hogy legyünk szeretetben és egységben, az életünk és a szívünk meg fog változni. Jézus nevében, Ámen.

Mai igazságok:

„A szeretet ne legyen képmutató.” (Róma 12,9a)

Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." (János 13-,34-35)

Elmélkedj és válaszolj:

Van olyan ember az életedben, akivel nehéz megtalálni az egységet és a szeretetet? Szánj rá időt imában, hogy Isten megmutassa, hogyan kezdj el járni ezekben a kapcsolataidban.

Imádkozz ma egységért a pásztorok, gyülekezetek és felekezetek között, és hogy bemutassuk Jézus szeretetét a világnak- azt a fajta szeretetet, amely egyenesen Isten lelkéhez húzza a hitetleneket.


(https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2016/03/24/jesus-prayer-for-you, fotó: pinterest)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések