Olvasói gondolatok - Lassíts le!


    "Eredj, népem, menj be a szobádba, és zárd magadra az ajtót! Rejtőzz el egy rövid pillanatra, míg elmúlik az Úr haragja!"


Ézsaiás 26:20.


Vannak olyan időszakok az életünkben amikor a megszokott tempónkból kicsit vissza kell vennünk, le kell lassítanunk. Ez a járvány helyzet is ilyen. Most arra kérnek mindenkit, hogy ha teheti maradjon otthon, minél kevesebbszer járjon ki és csak ha nagyon muszáj akkor induljon el bárhová is. Isten azonban az embereket különbözőknek teremtette. Vannak akik ezt az utasítást nagyon rosszul viselik és zúgolódnak miatta, vagy éppen fittyet hányva be sem tartják és eljárnak hazulról úgy mintha mi sem történt volna. Vannak azonban olyanok is akik mindamellett, hogy odahaza maradnak igyekeznek jól kihasználni azt az időt, amit most otthonukban családjukkal együtt tölthetnek. Isten most mindannyiunkat egy kicsit "szabadságra" küldött, hogy ezt a járványos időszakot otthonainkban bezárkózva vészelhessük át, és húzodjunk vissza még az Istentiszteletek idejére is és ott legyünk biztonságban, amíg el nem múlik a vész. Ő azonban megígérte, hogy megtart bennünket és vigyáz ránk. Cserébe csupán annyit kér, hogy lassítsuk le az eddigi őrült tempónkat, amivel a pénzt, a sikereket és elismeréseket hajhásztuk és csendesedjünk el, figyeljünk jobban oda Őrá, egymásra, a gyermekeinkre, a szüleinkre, a családunkra és nem utolsó sorban magunkra is. Próbáljuk meg meglátni az élet apró szépségeit, találjunk örömet a legkisebb dolgokban. Fedezzük fel újra a mindennapok ajándékait, töltsünk több időt szeretteinkkel és találjunk magunknak hasznos elfoglalságokat ezekben a vészterhes időkben. Ki tudja talán még nyerhetünk is azzal ha szót fogadunk, nemcsak a járvány terjedését lassíthatjuk le, de Földünk is fellélegezhet végre. Vegyük ezt úgy mint egy figyelmeztetést, hogy többé semmi sem mehet úgy mint eddig. Jusson viszont eszünkbe, hogy egyszer minden rossznak vége lesz és az éjjeli sötétség után jön a napfelkelte. Mindenért legyünk hálásak az Istennek. Közben ne felejtkezzünk el azokról az emberekről sem akik nem tehetik meg, hogy otthon maradjanak, az orvosokról, ápolókról akik ebben a válság helyzetben is minden percben azon dolgoznak, hogy megfékezzék a vírust, vagy mindazokról akik áldozatos munkájukkal azon fáradoznak, hogy nekünk semmiben ne kelljen hiányt szenvednünk. Imádkozzunk és adjunk hálát értük is Istennek. 
Mindenható jó Atyánk! Te látod most szorult helyzetünket, amikor az ellenség tábort jár körülöttünk. Adj nekünk bátorságot szembenézni a félelmeinkkel és adj erőt leküzdeni azokat. Adj kérünk türelmet kivárni a végét és mindehhez engedelmes szívet és töredelmes lelket. Kérünk Istenünk ha véget ér a veszély vésd a szívünkbe ezeket a napokat és segíts abban, hogy a most helyesen kialakított szokásokat tovább tudjuk vinni. Így legyen. Ámen.

Szedlákné Ágnes


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések