Mély benyomást kelteni

Bőven adakozik a szegényeknek, igazsága örökre megmarad, hatalma dicsőségesen emelkedik.


112. Zsoltár 9.


Ha Jézushoz hasonlóan hatással szeretnénk lenni az emberek életére, akkor lehetőséget kell adnunk nekik a növekedésre, és bátorítanunk, segítenünk kell őket, ha elesnek. Időt kell szakítanunk a velük való közös imára, formálni kell a gondolkodásukat, és támogatnunk kell őket. Időnként ez azzal is jár, hogy bizony végig kell néznünk azt is, ha nem sikerülnek nekik az első próbálkozásaik amikor egy új útra lépnek. 

Ne engedjük, hogy a félelem visszafogjon bennünket. Váljunk egyre inkább Jézushoz hasonlóvá. Tekintsünk úgy az emberekre, ahogy Ő tette – mert Ő hatalmas értéket látott bennük. Hadd emlékeztesselek, az, hogy mély benyomást kelts az emberekben, nem rajtad, a te értékeiden múlik. Attól függ, hogy te mennyire engedted, hogy Jézus hatással legyen rád, az életedre.

Ha te és én olyan nők, asszonyok szeretnénk lenni, akik mély benyomást tudnak kelteni, akkor Jézushoz hasonlóan kell viszonyulnunk az emberekhez: 

1. Tartsunk csendességet, töltsünk időt Istennel. 

2. Hajoljunk oda az emberekhez, haladjunk velük az életük útján, beszélgessünk velük annak érdekében, hogy a megfelelő pillanatban hatással tudjunk rájuk lenni. 

3. Engedjük, hogy a lelki igazságok saját élettörténetünk és példáink által váljanak megragadhatóvá. 

4. A beszélgetések során olyan kérdéseket tegyünk fel, amelyekre nem csak igen-nem válasszal lehet felelni. 

5. Legyünk együttérzőek. 

6. Feltétel nélküli szeretettel forduljunk feléjük. 

7. Életünk legyen egy élő példa arra vonatkozóan, hogy Jézus miként tudja formálni azt az embert, aki átadja az életét neki. 

Tudom, az életem egy utazás, de időnként mégis úgy érzem megérkeztem arra a helyre, ahol Isten azt akarja, hogy ott maradjak, és ott legyek hatással a környezetemre az életem végéig. Aztán körbenézek, és meglátom a sok-sok lehetőséget. Az embereket, akik életem útját keresztezik. Azokat, akiknek együttérzésre van szükségük, és azokat, akiket feltétel nélküli szeretettel kell körbevennem, vagy az Istennel csendességben töltött idő mikéntjét kell eléjük élnem. Meglátom azokat az embereket, akiknek egy kulcsfontosságú válasz megkeresésében kell segítenem, vagy bemutatnom a saját példámon keresztül, hogy Jézus miként tud átformálni egy életet . Talán egyszerűen csak egy benyomást kell keltenem, mert valaki még sohasem találkozott egy Jézus követővel azelőtt... És rájövök, hogy „most itt vagyok… de nem ott vagyok ahová tartok”, mert minél jobban Krisztus példáját vizsgálom, egyre jobban látom az új kihívásokat amiket számomra tartogat. 




Forrás: Carol Kent, Becoming a women of influence, fotó: pinterest.com



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések