Jézus követése

„Azután így szólt mindnyájukhoz: "Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel naponként a keresztjét, és kövessen engem.” 

/Lukács 9,23/

„Igen, én követni fogom Jézust.” Örömmel követjük Jézust a Galileai tó körül és lakunk jól ötezer másik emberrel. Iszunk a vízből készített borból. Tapsolunk a vak ember meggyógyításakor, és ámulattal nézzük, ahogy feltámaszt egy embert a halálból. Követjük Jézust mindenhová, kivéve...a kereszthez.

Ó, igen, meg tudunk birkózni a terhekkel, azok a mindennapos problémák mindig nyomják a vállunkat. Emellett, mindig van valaki, aki segít elhordozni a terheket. El tudjuk fogadni a töviseket, azokat a kényelmetlenségeket, amelyeket lehetetlen elkerülni. A legjobb tudatosan elfogadni mindezt, és tovább élni az életünket.

De egy kereszt? Nem, nem a mi feladatunk felvenni egy keresztet. Ellentétben a terhekkel, tövisekkel, amelyektől nem tudunk megszabadulni, a kereszt egy választás. Valójában, a kereszt Jézus választása volt–Nem volt muszáj felvennie, visszautasíthatta volna. De hála érte, önként vállalta, ezáltal van neked és nekem erőm. Erőnk, hogy hordozzuk egymás terhét, örömmel fogadjuk a töviseket, és naponta felvegyük a keresztünket és kövessük Jézust.

A kereszt egy mindennapos döntés. Talán a te kereszted egy nehéz kötelesség, egy fájdalmas szolgálat, egy hitetlen házastárs. Isten arra kér, hogy önként viseld ezeket és menj vele a hosszú úton, egészen a Golgotáig, ahol a büszkeség, a hiúság, a makacs természet és a harag megfeszíttetnek.


Drága Jézus Krisztusom, először is szeretném megköszönni, hogy felvetted a kereszted, engedelmeskedve az Atyának. Visszautasíthattad volna, de nem tetted! Köszönöm az erőt, amely felszabadult Általad, az erőt, amely lehetővé teszi, hogy én is felvegyem a keresztem, és kövesselek Téged.



(Taken from Diamonds in the Dust, Copyright © 1993, By Joni Eareckson Tada, Published in Print by Zondervan, Grand Rapids, fotó: pinterest)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések