Az elégedettség titka

Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt.
Filippi 4.12

 -Túl meleg van-panaszkodott nekem a kunyhapultnak dőlve, kiegészítve ezt szemforgatással és a legjobb tinédzserekre jellemző próbálkozással, úgy téve, mintha mindjárt elájulna a melegtől. 
Jó színészi játék haver....-gondoltam, visszafogva magam, hogy én ne forgassam a szemem.
 Pillanatokkal előtte mondtam a 12 éves fiamnak, hogy menjen ki és játszon a barátaival. 
Szüksége volt friss levegőre és napfényre is. Máskülönben mind a ketten összeomlunk. Az valóban igaz, hogy több mint 32 fok volt odakint, ami tényleg meleg, de nem perzselő vagy veszélyes.
 A környékünk pedig igen sok nagy fával büszkélkedhet és gyönyörű tornácokkal, amelyek árnyékot biztosítanak. Teljesen átlagos nyári nap volt, de már sajnos a nyári vakáció vesztett csillogásából.

 -Gyönyörű az idő kint-mondtam neki-ezen kívül emlékszel még mi volt pár héttel ezelőtt? Tovább folytattam a mondandóm, hogy emlékeztessen a kora júniusi napokra, amikor is az időjárás szokatlanul hűvös volt és a nyári rövid nadrágokat a fiókba kellett hagyni. 
-Nem akartál kint játszani, mert akkor meg ,,túl hideg” volt-vigyorogtam, remélve, hogy érti az iróniát. 
-20 fok, 20 foknak kéne lennie mindig. Az tökéletes. 
Nem tudtam megállni, nevetnem kellett. Igaza volt. Tényleg az lenne a legjobb ha mindig 20 fok körül lenne a hőmérséklet és sütne a nap, de elvárni minden reggeltől hogy aznapra a tökéletes időjárást prezentálja ésszerűtlen és lehetetlen is. A bolygónak szüksége van az eső és a napsütés váltakozására, ahogy az éjszakára és a nappalra. 

Sokszor egy kicsit sem különbözök a fiamtól. Bár nem kelek fel arra számítva, hogy biztosan szép idő lesz, de elvárom az élettől, hogy kövessen egy kiszámítható rutint és betöltse a napi szükségleteimet. Más értelemben, mindig 20 fokot szeretnék. 
Nem akarok túl sok krízist, túl sok kényelmetlenséget, túl sok kihívást. Amikor pedig az élet nem tudja biztosítani a számomra tökéletes időjárást, hamar frusztrált leszek, könnyen elveszítem a békém és az elégedettségem. 

Pál a Filippiekhez írt levelében azt mondja, hogy megtanulta a titkot, hogy minden körülmények között elégedett legyen(4.12). Ami azt jelenti, hogy a hideg és a forró napokon is. Mi az ő titka? Az ő titka egy külső forrás, ami beállítja a hőmérsékletét. 
Olyan mint ahogy egy kazán és egy légkondicionáló egység, beállítja a klímát a házon belül, a kinti hőmérséklettől függetlenül, hogy minket a helyünkön tartson, ha az élet kényelmetlenné válik. Szükségünk van Valakire, aki ellensúlyozni tudja a kríziseket az ő rendíthetetlen jelenlétével és csillapítja az aggodalmainkat végtelen nyugalmával. 
Jézus. Ő az aki megvigasztal napról napra a közelségével. 
A tökéletesség utáni epekedésünk, csak a konyhai panaszkodásig visz, ami arról szól, hogy minden rossz. Ilyenkor elszalasztjuk azt ami odakint vár ránk, a friss levegő, napsütés és egy kalandos élet Krisztussal. 
Nem, nem tudjuk befolyásolni az időjárást, de ismerjük Őt, aki igen. Ő meg tud változtatni bennünket. Át tud formálni egy olyan nőből, aki beleroskad az életbe, azzá a nővé, aki ragyogni tud körülményei ellenére. 

Atyánk, köszönjük, hogy biztos pont vagy az életünkben és te adsz békét amikor az életben kimerülünk. Segíts, hogy megtanuljunk Rád támaszkodni amikor panaszkodni akarnánk és taníts minket azzá a nővé válni, aki elégedett a te jelenlétedben, függetlenül attól hogy milyen idő vár rá aznap. Jézus nevében Ámen



Copyrighted by Girlfriends in God, Inc. 2013
Used with permission
www.girlfriendsingod.com


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések