Amikor Isten nem válaszol az imáinkra…

Hallgasd meg panaszomat, Istenem, figyelj imádságomra. A föld végéről kiáltok hozzád, mert elepedt a szívem. Vezess el engem a kősziklára, mert az igen magas nekem! 

61. Zsoltár, 1,2

Nagyon gyötrő érzés, amikor Isten nem válaszol az imámra, időnként szinte elviselhetetlen.

Egyik percben még teljes szívemből bízni akarok Istenben.

A következő percben pedig már azt érzem, hogy távolodom Tőle. A „miért” kérdések dörömbölnek bennem. A szívem sajog. A könnyem patakokban folyik.

Éreztél már így?

Nem akarom elbagatellizálni ezt a küzdelmet. Nagyon jól tudom a hozzánk beérkező ima kérésekből, hogy sokan nagyon nehéz élethelyzetben vagyunk. A válaszok gyakran szívszorítóak vagy nehezen érthetők.

Szeretném megosztani veletek, hogy akkor, amikor Isten hallgatni tűnik, nekem mi szokott segíteni:

- Időnként semmi kedved sincs Istent keresni, mégis szorosan ragaszkodj Hozzá

Amikor oly nagy szükségem van Isten visszajelzésére, és Ő mégis hallgat, akkor gyakran elkedvetlenedem és a lelki életemet hanyagolom el. Nem megyek gyülekezetbe. Felteszem a Bibliámat a polcra. És engedem, hogy egyre több idő teljen el az imáim között.

Az alapigénk mégis arra emlékeztet bennünket, hogy amikor a szívünk összeszorul és a lelkünk háborog, szaladjunk Istenhez, és ne távolodjunk el tőle : „föld végéről kiáltok hozzád, mert elepedt a szívem. Vezess el engem a kősziklára”

A Biblia biztosít bennünket arról, hogy meg fogjuk találni Istent, ha teljes szívvel keressük Őt: 
„Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.” (Jeremiás 29:13) A teljes szív magában foglalja az összetört részeket is. Mindent tegyél le Előtte.

Ő kezelni tudja az őszinteségedet, és válaszolni fog neked. Nekünk azonban az igazságot kell keresnünk, és a forrásához kell mennünk. Járj gyülekezetbe. Hallgass dicsőítő zenét. Olvasd a Bibliát, tanulj meg igeverseket és ne szűnj meg beszélgetni a te Isteneddel.

- Hangosan dicsőítsd Istent, még akkor is amikor legszívesebben csak panaszkodnál.

Nehéz élethelyzeted közepette találj apró, talán lényegtelennek tűnő dolgokat, amiért dicsőítheted Istent. Nem arra biztatlak, hogy adj hálát a nehézségért, hanem arra, hogy találd meg az egyszerű dolgokat, amelyek áldásként vannak jelen az életedben, és adj hálát értük. Egy gyermek nevetése. Egy virágzó bokor. A pléd melege. Minden egyes lélegzetvételed.

A 40. Zsoltár 3. verse arra emlékeztet, hogy Isten egy új éneket fog nekünk adni, ha a dicsőítés a mindennapunk részévé fog válni: „Új éneket adott a számba, Istenünknek dicséretét. Sokan látják ezt, félik az URat, és bíznak benne.”

- Keress olyan társaságot, ahol az Igazságot hallhatod

Hallgass a barátodra, akik az Igazságot képviseli. Maradj kapcsolatban vele. Engedd, hogy az Igazság szava jelen legyen az életedben, még akkor is, amikor belefáradtál hallani azt. Állj meg a hite árnyékában, amikor úgy érzed, hogy a saját hited túl gyenge. Engedd, hogy újra és újra visszavezessen Istenhez. A Példabeszédek könyve 12. fejezetének a 26. versének az első része így szól: „Az igaz utat tud mutatni másnak is…”

Természetes, hogy időnként össze vagyunk zavarodva, és iszonyatosan fáj az, ami bennünket ér. A mi Istenünk hatalmas, és kezelni tudja az érzelmeinket. De ne engedd, hogy ezek az érzelmek eltávolítsanak Istentől és az Ő Igazságától. Keresd Őt. Dicsőítsd Őt. És keresd az Igazságot képviselők társaságát.

Ha így igyekszel Istennél maradni, akkor készen fogsz állni, hogy meghalld az Ő válaszát, amikor megérkezik az.

Drága Uram! Köszönöm, hogy te meghallod minden „Miért?” kérdésemet, amit feléd kiáltok. Bocsáss meg nekem, amikor eltávolodom Tőled, és a Szavadtól. Szeretnék egyre inkább bízni Benned. Jézus nevében, Ámen






Igék a mai napra:

Szeretem az URat, mert meghallgatja könyörgésem szavát. Felém fordította fülét, ezért őt hívom segítségül, amíg csak élek. 116. Zsoltár 1,2

Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, szabadító Istenemnek! 42. Zsoltár 11.



Forrás: Proverbs31 Ministries Devotions, Lysa TerKeurst: When God Isn’t Answering Our Prayers, September 28, 2017. www.proverbs31.org

Fotó: Pinterest.com



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések