Hely a kegyelemnek

„Vessetek magatoknak igazságot, akkor hűséget arathattok! Szántsatok föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat, míg majd eljön, és hullatja rátok az igazság esőjét.”

Hós 10,12

Az élet jó. Az élet nehéz. Az élet tele van csodálatos pillanatokkal. Az élet tele van apró eseményekkel, melyek foltokat ejtenek a boldogságomon. Egyszer fent, másszor lent. Megint fent, megint lent. Ismerős érzés?

Vidáman kelek fel, elhatározom, hogy ma egész nap jókedvű leszek, aztán valaki tesz egy csípős megjegyzést. Belerondít valami szépbe, s eszébe se jut megállni és feltakarítani a mocskot. Váratlan számla érkezik, a pulzusom az egekbe szökik. Kapok egy e-mailt, ami így kezdődik: „Szégyellhetnéd magad!” Szép.

Ezek a dolgok úgy támadnak rám, mint a szökőár. Váratlanul, és azonnal elborítanak. A szívem összeszorul. Az indulataim felkorbácsolódnak. Hangulatom viharos gyorsasággal zuhan.

Gondolom, érted, miről beszélek.

Tegnap reggel a „Szégyellhetnéd magad!” e-mail után egy rövid imával Jézushoz fordultam. Őszinte ima volt. Egyszerű. „Drága Jézus, mi ez az egész? Miért kell minden nap ilyen kis zuhanásokat átélnem? Látni szeretném a Te szempontodból, vagy segíts, hogy kitörjek belőle.”

Nem kaptam választ.

Nem kaptam azonnal eligazító igét.

Semmit.

Ma reggelig.

Fonnyadt lélekkel ültem ma a konyhaasztalnál, és felütöttem agyonhasznált Bibliámat. Ezt olvastam: „Vessetek magatoknak igazságot, akkor hűséget arathattok! Szántsatok föl új szántóföldet, mert ideje, hogy keressétek az Urat...” Hós 10,12

Vessetek magatoknak igazságot…

Azaz, vessek igazságot az életembe – helyes döntéseket, amik méltók Istenhez. Tudnom kell, hogy mindig van lehetőségem helyesen dönteni. Minden körülmények között választhatom Jézus útját. Akkor is, ha megaláznak, Hozzá méltóan viselkedhetem.

Arassatok hűséget – megingathatatlan szeretetet…

Minden Isten szerinti döntésnek van gyümölcse. A Római levél 8. fejezete biztosít róla, hogy semmi nem választhat el Isten szeretetétől. Pedig ez a Sátán nagyszerű taktikája, hogy bonyolódjam bele az apró kis történésekbe, amik elfeledtetik velem Isten hűséges szeretetét, vagy arra késztetnek, hogy kételkedjem benne.

Ellen kell állnom ezeknek a kihívásoknak, megkötözéseknek, ebben a mostani helyzetben is Istenhez méltóan kell reagálnom.

Szántsatok föl új szántóföldet…

Ezeknek a kis ütéseknek az értelme, hogy segítenek feltörni lelkem szántóföldjét. Ha lelkem ugaron hagyott részét feltörik, új élet, új növekedés, új termés sarjadhat belőle.

Mert ideje, hogy keressétek az Urat…

Ideje, hogy keressem Istent jobban, mint bármikor. Ennek a keresésnek része, hogy helyet adjak lelkemben a kegyelemnek. Mikor a körülmények hatására üresnek érzem a szívem, ezt az űrt esélynek láthatom. Ahelyett, hogy az ürességet hagynám uralkodni hangulatomon, hagyjam, hogy feltöltse Isten kegyelme, s ezzel mélyüljön, gazdagodjék kegyelmi életem.

Ha ezzel a kegyelemmel válaszolok azoknak, akik nem érdemlik meg, a mennyei kegyelem visszaszáll rám. És óh, mennyire szükségem van a mennyei kegyelmi zuhatagra!

„…és hullatja rátok az igazság esőjét”

Eső

Ami meghozza a növekedést. Ha helyes döntéseket hozok, amik Istenhez méltóak, új szemszögből kezdem látni az életet és az embereket, meg a zavaró eseményeket. Megváltozom. Teljesebbé válok. Új, szorosabb kapcsolatba kerülök Istennel. Nem bukom alá olyan könnyen, amikor az élet hullámai megrohamoznak, és átcsapnak rajtam.
S még arra is képes leszek, hogy köszönetet mondjak, amikor olyasmi történik, amitől újabb kis űr keletkezik a lelkemben a kegyelem számára.

Uram, mutasd meg, hogyan kereshetlek és találhatlak meg az élet mindennapi történéseiben. Segíts, kérlek, hogy a bennem keletkező űrt lehetőségnek lássam. A kegyelem helyének az életemben. Jézus nevében, Ámen.



(Forrás: Encouragement for today, 2011.03.03. Lysa TerKeurst, www.proverbs31.org, fordítás: www.eszmelkedesek.blogspot.hu)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések