"Micsoda az ember, hogy ily nagyra tartod, és hogy így törődsz vele? Minden reggel megvizsgálod..."

(Jób 7:17-18)


A Szentírás egyik lélegzetelállító tanítása az a kijelentés, hogy Isten mindnyájunkat személyesen ismer és éjjel-nappal gondja van ránk. Egyszerűen képtelenség teljesen felfogni a Királyok Királya és az Urak Ura szeretetének horderejét. Az Úr mindörökkön örökké mindenható, mindent tud, fenséges és szent. Miért törődne velünk - gondjainkkal, javunkkal, félelmeinkkel? Időnként nehéz élethelyzetekben Isten érthetetlen számunkra. Amire azonban végképp nem találunk magyarázatot, az hogy törődik velünk, puszta halandókkal.
(Dr. James Dobson)

"Uram, te megvizsgálsz, és ismersz engem. Tudod, ha leülök, vagy felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram"
 (139. Zsoltár 1-4)
 

Megjegyzések

  1. Korán reggel olvasva e fenti szavakat, tudom és érzem, hogy értelmem és érdemem fölött is szeretve vagyok. Ma – újra – jó napom lesz Isten jelenlétében. Nem biztos, hogy a számomra jó események sora lesz a nap, de kétség nélkül a mennyei szeretet balzsamoz és hordoz. Míg életem teli van bizonytalanságokkal addig e lelkem tudja, hogy
    “Sem magasság, sem mélység, sem semmi más teremtmény nem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk Jézus Krisztusban.” (Rm 8:39)

    VálaszTörlés
  2. ...és Isten szeretetének rám áradó bizonyossága olyan békességet ad, mely minden emberi értelmet meghalad...(Fil.4:7)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések