A vigyázásról...

„Józanok legyetek, vigyázzatok!” (1Pt 5:8a)
Ez a felszólítás félreérthetetlenné teszi, hogy rajtunk áll, a mi döntésünkön múlik, hogy józanok, vigyázók vagyunk-e, vagy sem. Az apostol szívünkre beszél. Miért is kell vigyáznunk?

„Mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:” (1Pt 5:8b)
Azt gondoljátok, hogy itt a világi emberekről beszél? Egyáltalán nem! Keresztényekről beszél, mert ők Sátán királyságának legádázabb ellenségei. És ő jól tudja, hogy időt veszít, ha nem tudja nyakon csípni a keresztényeket. Péter így folytatja:

„A kinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.” (1Pt 5:9)
Testvérek, ez a hit nemes harca! Az apostol felszólít: álljunk ellen az ördögnek hitben! Testi szemeinkkel ugyanis nem látjuk ezt a harcot. Sátán sokszor láthatatlan csapdákat állít az életünkben, amikbe könnyedén belesétálunk, és félvállról vesszük, hogy megtörtént. Meg sem gondoljuk, mi történik a háttérben!

„Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.” (Jak 4:7)
Látjuk itt, milyen harcra hív minket az Isten? Álljatok ellene az ördögnek! Ezt neked kell megtenned, de ígéreted van rá, hogy az ellenség elfut tőled! Mennyi időre? Nyilván a következő alkalomig! Jézust is megkísértette a pusztában, aztán egy időre elhagyta Őt. Meddig? A következő alkalomig, amikor megint megkörnyékezte. Meg kell értenünk, Testvérek: Sátán soha nem adja fel, amíg csak él! Amikor Jézus visszatér a szentekkel a mennyből, és ott lesznek mind együtt az Új Jeruzsálemben, Sátán gondolkodása még mindig arra van eltökélve, hogy elpusztítsa azt a várost. Őrültség!! Hogy lehet Istennel szemben harcolni?! De ilyen Sátán gondolkodása: őrültség! Konokul eltökélte, hogy elpusztítja Jézust. Ezt nyilván nem tudja megtenni, ezért igyekszik legalább a gyermekeit, testvéreit elpusztítani! Ezért buzdít minket levelében János apostol:

„Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.” (1Jn 4:1)
A Biblia itt is vigyázásra hív minket, mert vannak megtévesztő lelkek. Sátán nem úgy jön az emberhez, hogy: „Szia! Én vagyok Sátán. Akarsz engem követni?” Nem, ezek megtévesztő lelkek: amióta csak elbuktak, a megtévesztés művészetét tanulmányozzák, és a csalás mestereivé váltak.
(Forrás:Hajnalcsillag)


 Nem kell félned a hirtelen fölrettenéstől, sem attól, hogy viharként rád törnek a bűnösök. Mert az Úrban bizakodhatsz és ő megőrzi lábad a csapdától.
(Péld. 3:25-26)


Oh, Uram, úgy érzem, a szívem
kiugrik a helyéből az engem
szorongató erők láttán.
Nagyon félek, mert
mintha az egész világomat
hatalmas veszély fenyegetné.
Segíts, oh, Uram, 
hogy hozzád forduljak bátorságért
e szörnyű időszakban!
Növeld meg hitem,
és erősítsd meg bizalmamat,
hogy Te majd gondomat viseled!
Ezért imádkozom, ámen.

Körülményeid ellenére miben hiszel ma?
Körülményeid ellenére kiben bízol ma?
Legyen hited a pihenőhelyed - 
szentélyed a káosz kellős közepén!   
 

Megjegyzések

  1. A fenti sorok, tovabbra is arra osztonoznek, hogy minden reggel imaban kerjem az Isten segitseget hogy adjon erot es bolcsesseget az adott napra hogy egesz nap Jezus szemelye legyen a szemem elott, es szerinte cselekedejem. Lehet a futasban bukdacsolok neha, vagy megtorpanok de!
    ""Szeret az Ur, azert nincs meg vegunk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megujul. Nagy a te huseged!" Jer.Sir. 3:22-23
    Minden nap egy uj lehetoseg! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez így van...:-)
    Én is nagyon hálás vagyok ezért a hűséges szeretetért, amellyel életemet vezeti: szelíden és csendesen figyelmeztet ha elhajolok Tőle, rámutat bűnömre, - de nem hagy az elkeseredésben -, hanem megmutatja az utat, hogy újra összhangban élhessek Vele.
    Orsi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések