A kegyelemről- Max Lucado gondolatai

„A kegyelem hozott el biztonságban idáig, és a kegyelem fog hazavezetni engem.”
Amikor John Newton papírra vetette ezeket a szavakat, a saját tapasztalatát írta le. Élete legnagyobb próbája jött el azon a napon, amikor eltemette feleségét. Nagyon szerette őt, és azért imádkozott, hogy az Úr előbb vegye magához, mint a feleségét. Azonban ez az imája válasz nélkül maradt.
Nagy volt a fájdalma, de szomorúságában megtalálta Isten gondoskodását. Később ezt írta: „A világ legnagyobb bankja sem tudna kárpótolni a veszteségemért. Azonban az Úr, a Mindenható, szól és megteszi. Ezért akik ismerik Őt és bíznak Benne, bátorodjanak.”
Betegség, csapások és nyomorúság árasztják el a világot. Azonban nem ezek irányítják! A kegyelem teszi.
12,9 De ő ezt mondta nekem: "Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz." Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. (2 Korinthus)
A kegyelem szót úgy is megfogalmazhatnánk, hogy „Isten erejének és védelmének kimeríthetetlen tárháza”. Nem csak alkalmanként adja, hanem állandóan és kitartóan. Úgy, mint a tenger hullámai. Egyik hullám jön a másik után. Az egyik épphogy elment, már ott is a következő.
Bizalmunkat bátran abba a jó hírbe vethetjük, hogy ha Isten megenged egy próbát, akkor a kegyelmet is megadja hozzá. Soha nem merítjük ki a tárházát. Ő nem mondja: „Ne kérj már annyit! A kegyelem készletem kimerül.” Nem, a menny nem ismer ilyen szavakat. Istennek van elég kegyelme ahhoz, hogy megoldja a problémáidat, és letörölje a könnyeidet.
8,32 Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? (Róma)
Ha a legnagyobb és legdrágább ajándékot már odaadta, akkor hogyan ne árasztaná ránk a számunkra tartogatott áldásokat?
Max Lucado

Megjegyzések

  1. (Tudom, az "Amazing Grace" rendszeresen megjelenik a blogon. Számomra az egyik legszebb ének, és annyira a mai gondolatokhoz illett, úgyhogy most sem tudtam kihagyni...:-) )

    VálaszTörlés
  2. "Betegség, csapások és nyomorúság árasztják el a világot. Azonban nem ezek irányítják! A kegyelem teszi."
    --- e fenti sorok megragadtak. elgondolkodtam azon, hogy megfeledkezese eseten billen ki minden eletunkben. Volt mar arra peldam, hogy a kegyelemrol leveve a tekintetem, azonnal a ketsegek gyotortek. Tudatunk mellett szivunk, lelkunk taplalekava es eleteve kell, hogy valjek a KEGYELEM; kulonben a kornyezetunk esemenyei elsopornek.
    Nagyon koszonom az Amazing Gracee valtozatat a mai napra! szeretnek fejest ugran bele es benne "lebegni".

    Egyik kedvenc feldolgozasa reszemre ennek a kalsszikus dicsoitesnek a kovetkezo linken megtalahato: http://www.youtube.com/watch?v=DMF_24cQqT0

    KEGYELEM VELUNK!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések