Kegyelmet adni

"Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják."

Efézus 4:29

Ezen a napon is lesz egy olyan alkalom az életedben, amelyet a mai vers "a szükséges építés"-nek nevez. Ez valahogy így néz ki: Isten gondol valakire, akit ma meg akar érinteni. Meg szeretné mutatni neki az Ő kegyelmét. Ugyanakkor Isten keres egy másik személyt, aki az Ő csatornájaként szolgálhatna. Mit tesz ezután? Keresztezi a ti utatokat. Összehoz titeket a boltban a pénztárnál, a golfpályán, a kóruspróbán, a kémiaórán, a parkolóban vagy a bankautomatánál.
Hogy mi történik ezután, az már csak rajtad múlik. Előtted van a pillanatnyi szükség. Itt van neked Isten is, aki az Ő segítségét kívánja nyújtani. Választhatod, hogy nem használod ki a pillanatot, és így elszalasztod a lehetőséget, vagy lehetsz olyan ember aki akkor szól, "ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják."
Neked és nekem minden nap van esélyünk - sok esélyünk - arra, hogy közelebb hozzuk az embereket az Úrhoz. Hogy egy újabb lépcsőfok legyünk a sok közül, amire szükségük van ahhoz, hogy megismerjék Krisztust.. Esélyed van arra, hogy Isten csodálatos kegyelmét kiterjeszthesd azzal, amit mondasz és teszel. Egy olyan vezetékrendszer vagy, amelyen keresztül folyamatosan kielégíti Isten a pillanatnyi szükségleteket mások életében. Együttműködhetünk az Úrral, hogy elérjük azokat, akikkel különleges tervei vannak. Az Efézus 4:29 ezt mondja. A te bátorításod kegyelemmé válik, amely megerősít, képessé tesz és erőt ad mások számára is. Ez az a szolgálat, amelyre Isten ma elhív téged.
Ne hagyd ezt ki. Majd mielőtt még a fejedet a párnára hajtanád, biztosan lesz olyan helyzet, amikor valaki erőt meríthet a szavaidból. Amikor a lehetőség adódik, ne hallgasd el a kegyelem üzenetét.


Kérlek ébressz fel, Uram. Köszönöm, hogy szereteted és gondoskodásod közvetítőjeként használsz engem mások életében.

More Precious Than Silver
Joni Eareckson Tada: Giving Grace
1998 Zondervan
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/emberek-kave-dolgozo-baratok-601170/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések