Amilyen az apa, olyan a fiú

Ő Isten dicsőségének a kisugárzása és lényének képmása, aki hatalmas szavával hordozza a mindenséget, aki miután minket bűneinktől megtisztított, a mennyei Felség jobbjára ült.


Zsidók 1:3


Isten a tér-idő kontinuum felett ül, galaxisokat szór szét és szupernóvákat robbant. Mozgásba hozza a csillagokat és a napokat, folyókat fakaszt, és hegyvonulatokat alakít ki. Senkire sincs szüksége, és semmit sem tesz azért, hogy bárki kegyét keresse. Mindenható, fenségesen elmerül a világegyetem ügyeiben. Jól érzi magát odafent.

De mi itt lenn nyomorúságba fulladunk. Honnan tudjuk, hogy egyáltalán gondol ránk? 
Tudjuk, hogy igen, hiszen ismerjük a Fiát. A Fiú "a láthatatlan Isten képmása". (Kolossé 1:15) Hogyan nézett ki Isten, amikor itt a földön a cipőnkben járt? Szeretnivaló volt. Az emberek kedvelték a gyermeket, aki az apjával együtt dolgozott a názáreti ácsműhelyben. A Lukács 4:22 szerint: "Mindenki jót mondott róla". Miután Isten "felnőtt", a vak koldusok, a visszáséletű nők és az emberek, akiknek elfogyott a boruk az esküvőkön, lankadatlanul szerették. A hétköznapi emberek ragaszkodtak hozzá - halászok, idős asszonyok, adószedők, özvegyek, feltételesen szabadlábon lévő emberek, félvérek, pékek és hajléktalanok.


Törődik az Atya? Olyannyira láthatatlan, mindenütt jelenlévő és mindentudó, hogy nem tud, vagy nem akar foglalkozni veled a fájdalmadban? Túl sok a villámlás és a mennydörgés a Sínai-hegyen az Atyánál? Hallgasd meg Jézus szavait, ahol az Atyáról van szó: "Bizony, bizony mondom nektek, a Fiú semmit sem tehet önmagától; csak azt teheti, amit látja, hogy Atyja tesz, mert amit az Atya tesz, azt a Fiú is teszi". (János 5:19)

Az Atya minden nagysága és fennköltsége ellenére ugyanúgy szereti a koldusokat és a hajléktalanokat, mint a Fiút. "Az Úr könyörületes és kegyelmes, lassú a haragra, túláradó a szeretetben. " (Zsoltár 103:8) Az Ő szeretete, amely a világmindenséget betakarja... betakar téged is.

Isten, te leírhatatlanul gyengéd vagy. Köszönjük, hogy megmutattad nekünk, ki vagy Te az Úr Jézuson keresztül...






Forrás: Joni and Friends Daily Devotional, Like Father, Like Son, by Joni Eareckson Tada

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések