Az erőteljes ima asszonyává válni

"Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni."

Kolossé 4,2

Felismered, hogy Isten keze munkálkodik körülötted?
Néhány hónappal ezelőtt a férjemmel felmentünk egy ködbe burkolózott hegyre. A túravezetőnk megrázta a fejét, amikor felértünk a csúcsra, és én elvesztettem minden reményemet, hogy meglátjuk a kilátást, amiért odamentünk.
"Nézd!" A meredek sziklafalra hunyorogtam, hogy kivegyem a fehér hullámokat. Miközben a hullámokat bámultuk, a köd visszakúszott, mintha egy láthatatlan kéz gyapjút gyűjtene egy orsóra. Tizenöt perccel később az egész öböl előbukkant, és feltárult a csillogó, türkizkék víz.
"Imádkoztam ezért" - suttogta a férjem, és nem tudtam megállni, hogy ne mosolyogjak. Isten meghallgatta az imáit, és az egész túrázó csoportunkkal jót tett.
"Isten annyira szeret minket, hogy meg akarja mutatbu a teremtését" - mondtam.
"Micsoda ajándék" - válaszolta, és csendesen eldúdoltunk egy himnuszt, felismerve Isten fenségét körülöttünk.
"Ideje volt már" - morogta mellettünk egy túrázó.
Micsoda meglepő válasz egy meteorológiai csodára! Míg az egyik ember örült Atyja gondoskodásának, a másik a Mindenható időzítése miatt morgolódott. Sajnos, többször voltam olyan, mint az a túrázó, mint amennyit be akarok vallani.
Isten jóságának cselekedetei minden nap körülvesznek minket, de nem mindig ismerjük fel őket. Ezért utasít minket a Szentírás:"Az imádkozásban legyetek kitartóak, és legyetek éberek: ne szűnjetek meg hálát adni." (Kolossé 4:2). Látjátok, a kitartó imádság nemcsak Istent lendíti mozgásba, hanem felkészíti a szívünket arra, hogy felismerjük az Ő érintését. Amikor imádkozunk, nagyobb valószínűséggel várakozóan figyelünk arra, hogy Isten válaszoljon. És amikor látjuk, hogy Ő erőteljes módon mozdul, egyre jobban bízunk benne.
"Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének." - mondja a Jakab 5:16b. Bizonyítékként a Jakab 5:17-18 egy másik csodálatos meteorológiai eseményre mutat rá: Illés próféta imájára, aki 3,5 éves szárazság után esőt kapott. Egyesek számára ezek az események véletlennek tűnhetnek, de Isten figyelmes gyermekei számára ezek az Ő szerető gondoskodásának bizonyságai.
Hogyan tanulhatunk meg tehát erőteljes módon imádkozni? Kezdjük azzal, hogy apró dolgokért imádkozunk, és figyeljük meg, ahogy Isten szeretetteljes módon válaszol. Nem mindig úgy, ahogy mi szeretnénk - de mindig úgy, ahogy Ő akarja. És az Ő akarata mindig a javunkat szolgálja. Minden alkalommal, amikor Isten válaszol egy imára, növekszik a belé vetett hitünk.
Kíváncsi vagyok: Vajon hány csodáról maradtunk le az elmúlt évben, mert nem figyeltünk?
A Szentírás emlékeztet minket arra, hogy minden jó és tökéletes ajándék tőle származik (Jakab 1:17), minden öröm egy kis ajándék attól, aki az életünknél is jobban szeret minket.
Imádkozzunk tehát bátran ebben az évben. Legyünk olyan nők, akik gyorsan észreveszik Isten ujjlenyomatait körülöttünk. És legyünk olyanok, akik hálát adnak minden imára adott válaszért, még akkor is, ha az olyan egyszerű, mint az időjárás kitisztulása.


Mennyei Atyánk, milyen kedves vagy, hogy meghallgatod az imáinkat és cselekszel értünk! Nyisd meg a szemünket, hogy lássuk a Te kezed munkáját körülöttünk, és lágyítsd meg a szívünket, hogy készek legyünk a dicséretre. Olyan nők akarunk lenni, akik a Te erőd által imádkoznak -  és a Te erőd kiárad bennünk és általunk. Jézus nevében, Ámen.

https://proverbs31.org/read/devotions/full-post/2024/01/04/becoming-a-woman-of-powerful-prayer
https://www.pexels.com/hu-hu/foto/tenger-strand-homok-viz-529411/

Megjegyzések

  1. Köszönöm jó Uram, hogy megláttatod velem kegyelmed erejét a legkisebb történésekben is! Áldott légy, hogy gondot viselsz reám és szeretteimre ma és minden időben, bárhol vagyunk, bárhol járunk...Te Uram mindig ott vagy, nem hagysz el, nem hagysz magunkra. Segíts meg észrevenni és érezni jelenléted Uram! Ámen

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések