Hiszel abban, hogy Isten az igazat mondja?

 Isten a képregényekben beszél hozzám. Tudom, tudom. Ez furcsa. De Ő beszél.


A Pickles képregényben egy Earl és Opal Pickles nevű idős házaspár szerepel. Egy nap Earl és Opal a verandahintán ültek, és a következő beszélgetés alakult ki.


Első képkocka: Pearl: "Tudtad, hogy az emberek és a csimpánzok DNS-e 98 százalékban megegyezik?".


Második képkocka: Earl: "Tudom, de nem hiszem el."


Hármas képkocka: Earl, Earl, Earl, Earl, Earl, Earl, Earl, Earl, Earl: Pearl: "Tudod, de nem hiszed el?"


Negyedik képkocka: Earl: "Igen, "Nem hiszek el mindent, amit tudok".


És tessék, itt van! Earl Pickles bölcs szavaival élve, nem az a bajunk, hogy nem tudjuk az igazságot, hanem az, hogy nem hiszünk el mindent, amit tudunk. Évről évre bibliatanulmányokra járunk, vasárnapról vasárnapra prédikációkat hallgatunk, és könyveket olvasunk oldalról oldalra.

De amíg a tudástól a hitre nem térünk át, addig megrekedünk a középszerű, hétköznapi, silány hitben, amely keveset vár, és még kevesebbet kap.

Jézus azt mondta: "Megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket" (János 8:32). A görögöknek sok szavuk volt a mi egy szavunkra, a megismerésre. Az itt használt görög szó a ginosko. Az Újszövetségben gyakran jelzi a "tudó" személy és az ismert tárgy közötti kapcsolatot.

Az igazságban hinni több, mint fejben való tudás, hanem egy szívbeli döntés, hogy az igazságot cselekvéssel alkalmazzuk.

Amikor először készítettem egy listát azokról a versekről, amelyek arról szóltak, hogy Isten szerint ki vagyok Krisztusban, az én igazi identitásom, őszintén mondhatom, hogy nem hittem, hogy ezek igazak rólam. Nem igazán. Ezt soha senkinek nem ismertem volna be - még magamnak sem. A legjobbakkal együtt mosolyognék és mondanám az áment. De amikor az igazság  a viszontagságok útjára került, ezeket a verseket inkább az Isten részéről tett kedves gesztusok kategóriájába soroltam át, mint az igazságba, amely felszabadíthat és győzelmet adhat a győzelemhez.

Jézus ezt mondta a farizeusokról: "Szorgalmasan tanulmányozzátok az Írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van az örök élet. Éppen ezek az Írások tesznek bizonyságot rólam, ti azonban nem vagytok hajlandók hozzám jönni, hogy életet nyerjetek" (János 5:39-40).

Ezek a férfiak aprólékosan tanulmányozták a Szentírást. Ismerték a Szentírást kívül-belül, minden apró és apró pontját, pontját és pontját. Mégsem hitték el az igazságot, amely szabaddá tette volna őket, és örök életet adott volna - azt az igazságot, amely ott állt előttük.

Pál írta az efézusiaknak: " és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atjya adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt, és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenul nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. " (Ef 1:17-19a).


Megváltottál, amikor hittél - múlt idő. Nagy hatalmad van, amikor hiszel - jelen idő. Mit hiszel? Amikor elhiszed, hogy Isten az, akinek mondja magát, és hogy te az vagy, akinek Isten mondja magát. Amikor hiszel Isten ígéreteiben, Isten hatalmában és Isten gondviselésében az életedben. Amikor nemcsak ismered az Igazságot, hanem hiszel is benne.


Ha úgy érzed, hogy a járásod kúszássá vált, a hited megingott, a tüzed Isten iránt parázslik, talán az fogja újra lángra lobbantani a szenvedélyedet, ha úgy döntesz, hogy elhiszed, amit Isten mondott, az igaz rád és rólad. Csak azért, mert Isten kimondott egy ígéretet, nem jelenti azt, hogy automatikusan birtokában vagy az ígéretnek. El kell engednünk a hitetlenséget, és a hit szorításával meg kell ragadnunk az ígéretet, hogy az a tiéd legyen.


Ha csatlakozol hozzám abban, hogy hiszel abban, hogy Isten igazat mond a valódi identitásodról, hagyj egy megjegyzést, és írd azt, hogy "Hiszem, hogy Isten igazat mond rólam!".



Imádkozzunk

Mennyei Atyám, van fejben tudásom a Bibliáról, de bevallom, nem mindig hiszem el, amit tudok. Mutasd meg nekem azokat az igazságokat, amelyek nem kerültek át a fejemből a szívembe. Mutasd meg nekem a legmélyebb részeimben azokat a területeket, ahol gyorsan azt mondanám, hogy hiszek, de valójában nem hiszek. Segíts, hogy cselekedeteimmel és döntéseimmel megmutassam, hogy hiszek.

Jézus nevében, Ámen.


Most te jössz

Könnyű elhinni, amit Jézus mond magáról (Én vagyok a világ világossága, János 8:12), de elhiszed-e, amit Jézus mond rólad? (Ti vagytok a világ világossága, Máté 5:14)?



Forrás:

Sharon Jaynes

Do you believe God tells the truth?

Daily Devotion- October 21

girlfriendsingod.com

https://girlfriendsingod.com/do-you-believe-god-tells-the-truth/

Fotó: canva.com

Megjegyzések

  1. Hiszem, hogy Isten igazat mond rólam!

    VálaszTörlés
  2. Uram! Én hinni akarok, de ha csak mustárnyi igaz hitem volna, boldog lennék. Nem tudom kételkedés nélkül kimondani, hogy legyen meg a te akaratod, mert az agyam mindig hozzátesz egy "de"-t. Én vagyok a hitetlen Tamás, aki megnézné a sebed, hogy tényleg te vagy-e, közben mégis hisz, mert ott van. Én vagyok az intellektuális típus, akinek a racionalitás, a logika és az igazságérzet mindent felülír... aki olvassa, hallja, de csak pillanatokra hiszi el, hogy Isten a javát akarja, hogy Ő kirendeli, mert nem tud megbízni Istenben sem. Tudja, hogy kellene, de parancsra nem tud, úgy, ahogy szeretni sem.
    ÉN CSAK AZÉRT IMÁDKOZOM: ADJ HITET URAM, HOGY VÉGRE BÍZNI TUDJAK BENNED ÉS NE AKARJAK MINDENT MAGAM KÉZBEN TARTANI!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így érzek sokszor, sajnos!

      Törlés
    2. Azt hiszem, sokan vagyunk igy, JoIstenem segits nekunk , hogy gyenge labakon allo hitunk megerosodjon, es sziklaszilardan megalljunk a HITBEN.

      Törlés
  3. Hiszem,hogy Isten igazat mond rólam!

    VálaszTörlés
  4. Hiszem, hogy Isten igazat mond rólam

    VálaszTörlés
  5. Hiszem hogy isten igazat mond rolam

    VálaszTörlés
  6. Istenem soha nem kételkedem, abban hogy te igaz vagy, és amint le van írva a Bibliában, hogy Te vagy a világ világosság, és Te azt írtad, hogy mi vagyunk a vilgban mi vagyunk a világ világosságai. De voltak néha kételyek bennem is mikor nem adtál meg valamit amit kértem. Rá jöttem, hogy nem azért nem adtad mert nem szeretsz! Hanem azért mert nincs szükségem rá. Köszönöm hogy Te jobban tudsz mindent. Legyen a Dicsőség Tiéd mindenkor. Ámen.

    VálaszTörlés
  7. Hiszem, hogy Isten igazat mond rólam.

    VálaszTörlés
  8. Hiszem hogy Isten igazat mondd ro'lam!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések